CMR are o noua Comisie Superioara de Disciplina

03/11/2011

CMR are o noua Comisie Superioara de Disciplina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-are-o-noua-comisie-superioara-de-disciplina/

Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor din Romania (CMR) are o noua componenta, aleasa in perioada 27-28 octombrie, in cadrul Adunarii Generale a CMR. Au fost depuse 19 candidaturi din care au fost selectate 13, in baza voturilor exprimate de catre cei prezenti la manifestare.

Potrivit unui document publicat pe site-ul oficial al institutiei, numarul alegatorilor prezenti la vot a fost de 185, iar numarul total de voturi valabil exprimate a fost de 175. Au existat, de asemenea, 10 voturi nule, in timp ce un vot a fost anulat, conform aceluiasi document pe care il puteti vizualiza AICI.

In urma votarii, voturile intrunite de cei 13 candidati au fost urmatoarele:
1) Bistriceanu Valeriu, 120 voturi
2) Vladareanu Radu, 112 voturi
3) Bratucu Eugen, 110 voturi
4) Vidican Sorin, 102 voturi
5) Franciuk Tereza Eugenia, 97 voturi
6) Ioan Beatrice Gabriela, 97 voturi
7) Filipescu Daniela Carmen, 88 voturi
8 ) Ciurea Jan, 79 voturi
9) Jianu Mihail Mircea, 79 voturi
10) Hudita Decebal, 77 voturi
11) Diaconu Camelia Cristina, 63 voturi
12) Balan Horia, 59 voturi
13) Sirbu Carmen Adella, 59 voturi

La Adunarea Generala a CMR, prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele structurii, a prezentat un bilant al conducerii din perioada 2007-2011.

Medicul – un personaj obosit, extenuat, obligat sa improvizeze

“Colegiul Medicilor din Romania a devenit o voce care se aude, dar care nu este mereu ascultata, care deranjeaza si atunci incearca sa i se puna pumnul in gura”, a explicat prof. Astarastoae.

Acesta a creionat imaginea medicului in contextul actual al Romaniei: medicul este un personaj obosit, extenuat, obligat sa improvizeze si sa suporte agresiunile politicienilor, decidentilor, mass mediei.

“Ceea ce au obtinut medicii este acest pasaport de a emigra dintr-o tara in care nu sunt respectati de cei care au parghiile puterii, indiferent de culoarea lor politica in alte tari in care pot lucra fara sa fie amenintati tot timpul in ceea ce priveste autonomia lor profesionala, independenta in realizarea actului medical”, a concluzionat presedintele CMR.

Autor: Claudia Spridon

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: