CJAS Mehedinti a demarat controale la furnizorii de servicii medicale

02/11/2016

CJAS Mehedinti a demarat controale la furnizorii de servicii medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cjas-mehedinti-a-demarat-controale-la-furnizorii-de-servicii-medicale/

controale-spitaleCasa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti a inceput, marti, 1 noiembrie, un control la furnizorii de servicii medicale pe baza de programari.
Potrivit presedintele institutiei, Ion Mitu, verificarile au fost declansate intrucat sute de sesizari indica faptul ca asiguratii sunt programati haotic pentru investigatii medicale.

“Trebuie sa reglementam si acest aspect. Programarile vor fi facute informatic. Nu este permis ca un beneficiar de asistenta medicala sa stea ore si zile pana cand ii vine randul sa ajunga in fata medicului specialist. Noi decontam serviciile prestate de medicii tuturor cetatenilor, ei trebuind sa fie egali in fata medicului, iar acesta sa nu aiba preferinta pe cine si cand diagnostigheaza”, a precizat Mitu, citat de Agerpres.

De asemenea, seful CJAS Mehedinti a mai precizat ca daca la laboratoarele de analize medicale, la sectoarele de investigatii clinice si proteze si la medicii de familie vor fi depistate cazuri de programari cu intarzieri nejustificate, cei vinovati risca sa fie sanctionati si chiar sa li se rezilieze contractul de prestari servicii.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Se pregateste o hotarare de guvern pentru concediile medicale din perioada de vid legislativ

Prima transa de vaccin gripal este destinata imunizarii cadrelor medicale | Cadrele didactice intra in categoriile de risc

OMS nu este de acord cu scurtarea perioadei de carantina | Nivel alarmant de transmitere in Europa

Copilul diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator (Boala Kawasaki), in stare stationara spre bine

Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului: Multumiri personalului medical pentru implicare si munca depusa