Ciurchea: Sunt deja sute de bolnavi care iau tratamentul fara interferon

04/01/2016

Ciurchea: Sunt deja sute de bolnavi care iau tratamentul fara interferon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciurchea-sunt-deja-sute-de-bolnavi-care-iau-tratamentul-fara-interferon/

vasileciurcheaMii de bolnavi de hepatita din Romania vor se beneficieze de tratamentul interferon free si au depus dosarele la CNAS. Pana la finalul lui 2015 au fost aprobate 750.

“Numarul dosarelor pentru aprobarea tratamentului fara interferon se apropie de 2.000. In ultimele zile din 2015, casele judetene de asigurari de sanatate au trimis peste 500 de dosare spre avizare. De aceea comisia CNAS pentru avizarea dosarelor pentru tratamentul fara interferon al hepatitei C se va reuni inca de luni, avand un volum foarte mare de lucru”, a declarat Vasile Ciurchea , presedintele CNAS, citat de Mediafax.

 Cei mai  multi dintre bolnavii care au primit aviz favorabil, beneficiaza deja de tratamentul propriu zis.

“Sunt deja sute de bolnavi care iau tratamentul fara interferon. Ei fac analize periodic, iar daca la final s-au vindecat , vom plati tratamentul lor”, a mai precizat Vasile Ciurchea.

Comisia de specialitate din cadrul CNAS a aprobat pana in data de 22 decembrie, 752 de dosare, din totalul celor 978 analizate, iar 226 de dosare au fost respinse.

Ciurchea a mai facut o mentiune importanta. Toti pacientii care intrunesc conditiile pentru a obtine tratamentul fara interferon il vor obtine, indiferent care este numarul lor.

“Initial am estimat ca ar putea fi 5.000 de bolnavi, vom vedea. Dar, repet, de vor fi 5.000 – 6.000 sau 3.000, toti vor primi tratament. Nu am pus nicio limita. Mai mult, tratamentele vor fi platite numai daca analizele arata ca pacientul s-a vindecat”, a mai afirmat Ciurchea, conform Mediafax.

Tratamentul fara interferon este destinat pacientilor cu hepatita cronica virala C, ciroza hepatica C cu stadiul IV de fibroza sau care au fost supusi transplantului.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: