Ciurchea, despre sistemul informatic de sanatate: Pana la urma lucrurile vor functiona

29/10/2019

Ciurchea, despre sistemul informatic de sanatate: Pana la urma lucrurile vor functiona

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciurchea-despre-sistemul-informatic-de-sanatate-pana-la-urma-lucrurile-vor-functiona/

Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a vorbit despre sistemul informatic de sanatate, precizand ca intreaga platforma este gandita ca ‘un tot unitar’.

“Sistemul, cand m-am intors, era blocat, mi-au trebuit cateva zile sa reusesc sa-i aduc pe cei implicati la masa. Mi-au mai trebuit cateva zile sa-i fac sa comunice si cateva zile sa stim ce se intampla cu sistemul. Dupa o saptamana sau zece zile am reusit sa dam drumul sistemului (…) Intre timp, am demarat si ajuns cu tot ce inseamna formalitati pentru licitatie (…) si probabil in cateva zile vor iesi la vedere in SEAP, a fost gandit pe trei componente – soft, hard si licentele”, a spus Vasile Ciurchea, citat de Agerpres.

El a precizat ca platforma este gandita ca un tot unitar. Potrivit acestuia, sunt posibile unele masuri legate de raportare.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

“Spre deosebire de perioada trecuta, acum platforma e gandita ca un tot unitar (…) Sper sa se termine si licitatia intr-un timp rezonabil (…) eu cred ca pana la urma lucrurile vor functiona si atunci acest sistem chiar va deveni functional. M-am gandit si la niste masuri pentru a nu-l incarca inutil si anume sa nu mai existe raportare lunara, trimestriala, anuala, sa existe doar activitatea zilnica, in momentul in care ai plecat din cabinet sau s-a incheiat ziua s-a incheiat si raportarea, deci se trimite in sistem in timp real”, a mai declarat presedintele CNAS.

Totodata, el este de parere ca nu se poate afirma ca sistemul sanitar nu s-a schimbat deloc.

“S-a schimbat foarte mult, daca ne gandim in urma cu cinci ani cum arata, cat era bugetul atunci, cat este bugetul acum, iar pentru anul viitor am gandit un buget care sa fie cu 25% mai mare decat actualul buget”, a mai adaugat presedintele CNAS, conform sursei citate.

Etichete: vasile ciurchea, cardul de sanatate, sistemul informatic de sanatate, PIAS, CNAS

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Mirciulică says:

    `Till the Kingdom come…Mai pe româneşte,la Paştele cailor…

  2. LEO-MEDIC says:

    SIUI LUCREAZA 90% LA FEL DE PROST! PROMISIUNILE POLITICE NU NE INCALZESC.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala