Ciurchea: Am spus sa inversam raportul de plata, la momentul acesta este 50% per capita, 50% per serviciu

03/07/2015

Ciurchea: Am spus sa inversam raportul de plata, la momentul acesta este 50% per capita, 50% per serviciu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciurchea-am-spus-sa-inversam-raportul-de-plata-la-momentul-acesta-este-50-per-capita-50-per-serviciu/

vasileciurcheaPresedintele CNAS, Vasile Ciurchea,  a facut de curand cateva declaratii vizavi de “razboiul” cu medicii de familie, expunand cateva motive care, in opinia lui, au dus la neintelegerile dintre cele doua tabere.

“Discutiile au pornit din toamna trecuta, inainte de contractul cadru pentru anul acesta, si de la lucruri extrem de concrete, din punctul meu de vedere sau din punctul CNAS sau din punctul de vedere al grijei fata de pacienti. Am spus sa inversam raportul de plata, la momentul acesta este 50% per capita, 50% per serviciu. Am zis sa ne indreptam spre pacient si sa decontam serviciul, sa fie procentul mai mare si am zis sa mergem pe 80% plata per serviciu, 20% per capita”, a declarat Vasile Ciurchea intr-un interviul la DC News Live.

 Un alt punct care a dus la crearea neintelegerilor, spune Ciurchea, este liberalizarea accesului medicilor in orase.

“Sa discutam concret, sunt medic la tara, am un numar de pacienti, sa vin in Bucuresti este foarte greu sa gasesc un numar de pacienti sa vina pe lista mea, majoritatea sunt pe alte liste. Trebuie sa deschidem piata, sa o lasam libera”, a mai precizat Ciurchea la DC News Live.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: