Ciuca: S-a luat legatura cu producatorii de medicamente pentru productia pastilelor de iod

07/03/2022

Ciuca: S-a luat legatura cu producatorii de medicamente pentru productia pastilelor de iod

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciuca-s-a-luat-legatura-cu-producatorii-de-medicamente-pentru-productia-pastilelor-de-iod/

Guvernul a luat legatura cu firmele autohtone pentru producerea a pastilelor de iod, potrivit afirmatiilor premierului Nicolae Ciuca.

“In momentul de fata exista un anumit numar de pastile de iod, el este insuficient, motiv pentru care, la nivelul Ministerului Sanatatii s-a luat legatura cu producatorii nostri de medicamente, astfel incat in regim de urgenta sa poata sa produca astfel de pastile”, a spus seful Executivului, la Digi 24, citat si de Agerpres.

Totusi, demnitarul a subliniat ca “pana in acest moment nu exista depasiri ale nivelului de radiatie”.

Precizarile au fost facut in contextul in care saptamana trecuta, fortele militare ruse au preluat controlul asupra unei centralei nucleare din Ucraina.

Autoritatile din Romania au emis comunicari publice prin care precizeaza ferm ca “iodura de potasiu nu trebuie utilizata in mod profilactic, deoarece poate provoca afectiuni ale glandei tiroide”, In plus, medicii au precizat ferm ca “nu orice supliment pe care scrie iodura de potasiu e bun.

Etichete: pastile de iod, iodura de potasiu, productie pastile de iod, nicolae ciuca

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: