Ciolos: Nu avem de unde sa luam mai mult

22/03/2016

Ciolos: Nu avem de unde sa luam mai mult

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciolos-nu-avem-de-unde-sa-luam-mai-mult/

DACIAN-CIOLOSPremierul Dacian Ciolos a declarat ca este prea devreme sa se discute despre o eventuala majorare a veniturilor in sistemul sanitar.

“Cunoasteti bine bugetul care a fost aprobat de Parlament la sfarsitul anului trecut si am spus ca in acel buget trebuie sa lucram. Deci acesta e bugetul. Nu avem de unde sa luam mai mult, decat la rectificare, daca luam de la un alt domeniu(…). Dar marja pe care o avem, bugetara, stiti ca este foarte restransa, pentru ca, pe de o parte, s-au aplicat masurile de relaxare fiscala si, in acelasi timp, au crescut si salariile, si in anumite domenii, inclusiv sanatate si educatie, atat cat s-a putut anul trecut, dar si in administratia publica. Deci, guvernul trebuie sa lucreze pe un buget care e aprobat de Parlament”, a declarat primul-ministru, conform Agerpres.

El a mai precizat ca pentru orice alta masura sau orice alta decizie cu impact bugetar, asa cum a spus-o si Curtea Constitutionala, trebuie sa se prevada sursa de finantare.

“Deci nici nu putem sa ne permitem sa dezechilibram situatia bugetara si sa dam acest semnal negativ in exterior, care sa afecteze si situatia economica a Romaniei, pentru ca perceptia privind echilibrul bugetar are un impact foarte mare si asupra investitiilor care se fac in tara”, a mai afirmat premierul Ciolos, conform sursei citate.

Personalul medical din sistemul public se afla in a adoua zi de greva japoneza. Medicii de familie s-au solidarizat si au anuntat un calendar de proteste.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga