Ciolos: Avem probleme de corectat, probleme care s-au adunat pentru ca au fost puse sub pres

05/12/2016

Ciolos: Avem probleme de corectat, probleme care s-au adunat pentru ca au fost puse sub pres

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciolos-avem-probleme-de-corectat-probleme-care-s-au-adunat-pentru-ca-au-fost-puse-sub-pres/

DACIAN-CIOLOSSistemul de sanatate este o ”rana vindecabila”, a afirmat premierul Dacian Ciolos, aratand ca sunt probleme de corectat, care au fost puse sub pres.
“Privesc cu mare responsabilitate ceea ce facem si modul cum comunicam, pentru ca nu vreau sa se impamanteneasca ideea ca tot sistemul de sanatate este corupt, ca toti medicii sunt corupti. Avem probleme de corectat, probleme care s-au adunat pentru ca au fost puse sub pres, pentru ca ambitia noastra nationala a vrut sa demonstreze ca lucrurile merg tot timpul bine fara sa punem degetul pe rana atunci cand a fost cazul. Acum, dintr-odata, iese tot puroiul la iveala. Este o rana vindecabila. Nu trebuie sa aruncam complet tot organul, ci trebuie sa-l vindecam si trebuie sa cream spatiul de exprimare pentru cei care isi fac corect treaba”, a declarat Ciolos la postul Digi24.

El a precizat “plicul din spitale” poate fi o forma de coruptie, dar a sustinut ca nu a avut ocazia sa apeleze la acest gest, ci doar “apropiati” ai sai.

De asemenea, el a facut referiri si la reforma din sanatate.

“Cred ca ar fi pretentios sa spunem ca am facut reforma in sanatate. Un inceput de reforma, da. Din punctul nostru de vedere, am abordat coerent lucrurile si pe partea de salarizare unde nu am crescut salariile cu nu stiu cat la suta, ci am venit cu o corectie a grilelor si eliminarea inechitatilor in sistemul salarial din sanatate. Am venit pentru prima data si am clarificat plata garzilor pe care le fac medicii la un nivel rezonabil. Ministrul a venit cu un plan de resurse umane pentru viitorii ani pentru a ne asigura ca medicii raman in tara sau pentru a recruta noi medici si asistenti. Pe partea de infrastructura spitaliceasca, avem o viziune si am inceput cateva lucruri. Pe partea de management spitalicesc am venit cu cateva elemente de inceput de reforma si am tras cateva invataminte din lectiile (…) dupa Colectiv – cu infectiile nosocomiale, unde am modificat legislatia”, a mai explicat Ciolos la postul Digi24.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial