Ciolacu: Toti bolnavii de cancer sunt inclusi acum in noile programe de diagnostic si tratament

27/07/2023
Ciolacu: Toti bolnavii de cancer sunt inclusi acum in noile programe de diagnostic si tratament

Ciolacu: Toti bolnavii de cancer sunt inclusi acum in noile programe de diagnostic si tratament

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciolacu-toti-bolnavii-de-cancer-sunt-inclusi-acum-in-noile-programe-de-diagnostic-si-tratament/

Guvernul va aproba o ordonanta si o hotarare prin care se deblocheaza finantarea serviciilor de diagnostic genetic si tratament personalizat pentru pacientii oncologici, a anuntat premierul Marcel Ciolac. El a mai precizat ca toti bolnavii de cancer vor fi inclusi in noile programe.

“Astazi incheiem o etapa importanta si asteptata odata cu elaborarea normelor Planului national de control al cancerului. Aprobam o ordonanta si o hotarare de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocam finantarea serviciilor de diagnostic genetic si tratament personalizat, asigurand astfel acces la radioterapia de ultima generatie pentru toti pacientii oncologici. Practic, toti bolnavii de cancer sunt inclusi acum in noile programe de diagnostic si tratament”, adeclarat premierul Marcel Ciolacu, la inceputul sedintei Executivului, potrivit Agerpres

Potrivit prim-ministrului, vor urma rapid masurile pentru reorganizarea sistemului de asistenta medicala pentru pacientii de cancer, precum si standarde de calitate a ingrijirii si centre complexe de oncologie pediatrica.

“Vom stabili parcursul pentru realizarea acestor obiective pe luni si pe an”, a adaugat premierul.

El a apreciat colaborarea dintre ministrul Sanatatii Alexandru Rafila, echipa sa, comisiile de specialitate in domeniul oncologiei si profesorul Patriciu Achimas Cadariu in elaborarea acestor acte normative si a subliniat ca este “cu adevarat o munca de echipa”.

Etichete: tratament pentru pacientii oncologic, diagnostic si tratament pentru pacientii cu cancer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: