Cine sunt castigatorii Premiului Nobel pentru Medicina in 2018

01/10/2018

Cine sunt castigatorii Premiului Nobel pentru Medicina in 2018

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cine-sunt-castigatorii-premiului-nobel-pentru-medicina-in-2018/


Luna octombrie a inceput cu decernarea celei mai prestigioase distinctii la nivel mondial, Premiul Nobel. Luni, 1 octombrie, la ora 12:30, ora Romaniei, au fost anuntati castigatorii Nobel pentru Medicina sau Fiziologie.

Laureatii din acest an sunt James P. Allison și Tasuku Honjo, carora Academia de la Stockholm a decis acordarea Premiului Nobel pentru Medicina din 2018 pentru descoperirea unei “terapii impotriva cancerului prin inhibarea reglarii negative a sistemului imunitar”.

Reamintim ca anul trecut, cercetatorii Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash şi Michael W. Young au castigat Premiul Nobel pentru Medicina 2017 pentru “descoperirile privind mecanismele moleculare în controlul ritmului circadian”.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Melanomul Malign

In anul 2016, Premiul Nobel pentru Medicina a fost acordat japonezului Yoshinori Ohsumi pentru descoperirea mecanismului autofagiei.

Intre anii 1901 si 2017 au fost acordate 108 distinctii Nobel pentru Medicina. Pana in prezent, 12 femei au primit acest premiu. Cel mai tanar laureat a fost Frederick G. Banting ( 32 de ani ), iar cel mai varstnic – Peyton Rous (87 de ani).

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: