China a raportat un caz de ciuma bubonica la om

20/07/2022

China a raportat un caz de ciuma bubonica la om

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/china-a-raportat-un-caz-de-ciuma-bubonica-la-om/

Regiunea Ningxia din nord-vestul Chinei a raportat un caz de ciuma bubonica la om, potrivit anuntului facut de televiziuna de stat, marti seara, relateaza Reuters.

Persoana infectata a ajuns in Ningxia dintr-o zona exterioara. Acesta este cel mai recent caz de ciuma bubonica, o forma comuna de ciuma, insa mai putin severa decat cea pulmonara, care poate fi fatala daca nu este diagnosticata si tratata la timp, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Numarul cazurilor de ciuma, o boala extrem de infectioasa si grava, este scazut in China, cu doar un caz inregistrat in 2021 si niciun deces, in scadere de la patru infectii si trei decese in 2020, potrivit datelor Comisiei Nationale de Sanatate, care nu a specificat tipurile de ciuma pentru fiecare persoana in parte.

Ciuma este o boala infectioasa grava cunoscuta si ca “moartea neagra”. Mortalitatea prin acesta boala este extrem de ridicata. Boala a stat la originea celei mai grave pandemii din istorie. In secolul 14, au murit circa 50 milioane de oameni din aceasta cauza.

Ciuma netratata evolueaza spre deces. Daca pacientii sunt diagnosticati cat mai repede, tratamentul antibiotic si cel de suport sunt eficiente.

Etichete: ciuma, ciuma bubonica, ciuma bubonica la om

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: