Cezarienele repetate programate sunt mai sigure

14/03/2012

Cezarienele repetate programate sunt mai sigure

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cezarienele-repetate-programate-sunt-mai-sigure/

Femeile care opteaza pentru nastere prin cezariana dupa ce au mai avut o asemenea procedura au sanse mai mici de complicatii majore dupa cum sugereaza doua studii.

Cercetatorii australieni au constatat ca riscul de a naste un fat mort a fost mai scazut la femeile care au planificat o cezariana mai degraba decat sa incerce un travaliu normal. Un studiu realizat in Marea Britanie a descoperit ca sansa de a avea o ruptura de uter a fost mai mica atunci cand mamele au avut o cezariana repetata.

Dar riscurile sunt scazute atat pentru nasterea naturala, cat si pentru cea prin cezariana spun expertii. Orice femeie ar trebui sa discute cu medicul ei care sunt posibilitatile pe care le are. Studiile arata ca femeile care au nascut prin cezariana au ocazia ca pentru al doilea copil sa poata alege daca nasc normal, pe cale vaginala, sau vor face tot o cezariana.

Studiul din Marea Britanie este primul care a analizat date la nivel national despre ruptura de uter care poate cauza pierderi massive de sange la mama si sa puna copilul in pericol. In cazul femeilor care au avut o cezariana, riscul de ruptura a uterului in timpul unui travaliu a fost de sapte ori mai mare daca au incercat o nastere normala comparativ cu o cezariana planificata. Riscul de moarte a copilului a fost de trei ori mai mare. Cu toate acestea, riscul general este unul scazut, 2 in 10.000 de sarcini in UK.

Un al doilea studiu a urmarit 2.000 de femei insarcinate care isi planificau a doua nastere dupa ce au avut o cezariana in 14 spitale din Australia. Concluziile obtinute au fost ca femeile care au planificat o noua cezariana au sangerat mai putin decat cele care au nascut natural. A fost constatat de asemenea si un risct mai mic de moarte a copilului in uter la grupul femeilor care au nascut prin cezariana. Concluzia finala a fost aceea ca intre femeile care au mai nascut prin cezariana si care si-au planificat o noua asemenea procedura fata de femeile care au nascut nornal dupa o cezariana a fost asociata cu un risct mai mic de moarte a copilului.

Dr Virginia Beckett, purtator de cuvant al Facultatii Regale de Obstretica si Ginecologie din Marea Britanie a spus ca “alegerea unei nasteri normale sau a uneia prin cezariana implica riscuri diferite si beneficii, dar oricare dintre optiuni este sigura prezentand doar mici riscuri.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului