Certificatul verde si testul Covid nu mai sunt necesare la intrarea in tara

09/03/2022
Certificatul verde si testul Covid nu mai sunt necesare la intrarea in tara

Certificatul verde si testul Covid nu mai sunt necesare la intrarea in tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/certificatul-verde-si-testul-covid-nu-mai-sunt-necesare-la-intrarea-in-tara/

Persoanele care intra pe teritoriul Romaniei nu mai au obligatia sa prezinte certificatul verde sau rezultatul negativ al unui test pentru depistarea Covid-19

Astfel, potrivit reprezentantilor Guvernului, certificatul verde Covid ramane “un document util, dar nu necesar pentru a intra in Romania fara sa intri in carantina”.

“In privinta certificatului verde si altor conditii de intrare in tara care erau utilizate in contextul pandemiei de COVID-19, in urma hotararii CNSU de ieri care ridica starea de carantina pentru persoanele care nu prezentau certificatul verde sau teste negative la intrarea in tara, ca o consecinta a acestei hotarari, nicio persoana care va patrunde pe teritoriul Romaniei fara sa aiba certificat verde sau un astfel de test nu va avea nevoie de carantina. Ca atare, ramane util ca document, pe care cetatenii romani il pot utiliza in alte tari care au mentinut aceasta formula, necesitatea certificatului verde. Ramane, asadar, un document util, dar nu necesar pentru a intra in Romania fara sa intri in carantina”, a declarat Dan Carbunaru, purtatorul de cuvant al Executivului.

Potrivit acestuia, valabilitatea certificatelor verzi eliberate pana in prezent ramane, conform OUG nr. 68/2021, pana la 31 decembrie 2022.

Etichete: certificatul verde covid, test covid, conditii de intrare in tara, conditii de calatorie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: