Certificarea instruirii profesionale a personalului privind notiunile fundamentale de igiena

10/05/2023
Certificarea instruirii profesionale a personalului privind notiunile fundamentale de igiena

Certificarea instruirii profesionale a personalului privind notiunile fundamentale de igiena

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/certificarea-instruirii-profesionale-a-personalului-privind-notiunile-fundamentale-de-igiena/

Ministerul Sanatatii a postat in transparenta decizionala un proiect de ordin comun cu Ministerul Educatiei privind modificarea textului legislativ al Ordinului nr. 2209/4469/2022, in vederea reglementarii anumitor aspecte care ingreuneaza desfasurarea activitatii referitoare la instruirea profesionala a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena.

Potrivit referatului de aprobare, unul dintre aspectele care necesita modificare se refera la specializarile pe care formatorii programelor de instruire profesionala privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena trebuie sa le detina, si anume introducerea specialitatii medicina de laborator pentru personalul formator, datorata experientei acestora privind curicula de pregatire precum si a deficitului de personal calificat.

Un alt aspect care necesita modificare este acela referitor la presedintele comisiei de examinare care in prezentul act normativ este reprezentat de directorul executiv adjunct in sanatate publica sau seful departamentului de supraveghere in sanatate publica al directiei de sanatate publica judetene si a Municipiului Bucuresti, iar numeroase directii de sanatate publica, nu detin personal incadrat pe functiile prevazute in Ordinul in vigoare cu nr. 2209/4469/2022, fapt pentru care, nu se poate constitui comisia de examen in judetele cu deficit de personal.

„Scopul urmarit de prezentul proiect de ordin de stabilire a serviciilor prioritare pentru instruirea personalului, este reprezentat pe de o parte de necesitatea respectarii prevederilor legale, precum si de cresterea performantei in activitatea curenta, in domeniile considerate ca fiind cu implicatii majore pentru sanatatea populatiei.”, se mai arata in initiativa legislativa.

Pregatirea personalului care furnizeaza servicii cu impact asupra sanatatii umane este fundamental importanta in respectarea notiunilor fundamentale de igiena. In acest mod, se va asigura respectarea cerintelor privind sanatatea comunitatii iar personalul va putea indeplini standarde profesionale inalte, conducand la servicii de o calitate corespunzatoare.

Etichete: norme igiena personal medical, instruire norme igiena personal medical

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: