Cercetatorii de la Harvard au creat primele celule stem programate sa ucida cancerul cerebral

27/10/2014

Cercetatorii de la Harvard au creat primele celule stem programate sa ucida cancerul cerebral

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetatorii-de-la-harvard-au-creat-primele-celule-stem-programate-sa-ucida-cancerul-cerebral/

celule-stemAmericanii de la Universitatea Harvard  au reusit sa creeze in laborator celule stem modificate genetic, care pot ucide tumorile canceroase cerebrale.

Oamenii de stiinta de la Harvard Medical School, citati de BBC,  explica faptul ca aceste celule produc toxine care ucid celulele canceroase, dar  ca in acelasi timp sunt capabile sa reziste efectelor otravii pe care o produc si astfel sa nu afecteze celelalte celule sanatoase.

Aceasta descoperire este considerata de specialistii din toata lumea ca fiind tehnica viitorului in tratarea cancerului.

Tratamentul a fost deja testat pe soarecii de laborator, iar dupa ce celulele stem au fost inconjurate in gel si plasate la locul tumorii cerebrale, celulele canceroase au fost distruse de toxine.

Toxinele care ucid tumorile maligne au mai fost folosite cu mare succes intr-o varietate de tipuri de cancer de sange, dar ele nu functioneaza la fel de bine in tumori solide, deoarece nu toate tipurile de cancer sunt la fel de accesibile, iar toxinele au o perioada scurta de activitate.

Dar, acum situatia se schimba prin modificarea genetica a celulelor stem care le produc, relateaza si Agerpres.

Unul din autorii studiului publicat in revista Stem Cells, Dr. Khalid Shah, a afirmat ca in curand se vor initia testele in laborator si pe cobaii cu glioblastom, cel mai frecvent tip de tumoare cerebrala la oameni.

Dupa finalizarea testelor, acest tip de terapie ar urma sa fie testat si pe oameni in cel mult 5 ani.

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

 1. nicolae says:

  Sunt multe afecţiuni care sperie omul prin violenţa şi consecinţele lor dramatice, ce pot strica ireversibil sănătatea şi viaţa omului. Dar una dintre ele, mai mult ca oricare, a reuşit să înspăimânte omul în aşa măsură, încât acesta ajunge la un moment dat, de a-şi pierde aproape orice speranţă că ar putea controla total şi învinge această maladie. Astfel omul a ajuns în situaţie umilitoare încât nu ştie ce să mai facă şi cum să se ferească pentru a nu avea vreodată de-a face cu această maladie ingrată numită cancer. Această boală a reuşit să inducă în mintea oamenilor o frică sinistră şi o stare emoţionantă încât omul a ajuns să pronunţe în şoapte până şi numele ei. Faima negativă de boală invincibilă produce o stare ciudată care dezarmează simţurile de luptă şi de apărare ale omului, în faţa acestor maladii tumorale încât acesta refuză orice abordare mai profundă de cunoaştere şi de rezolvare a lor. Teama de această maladie este aşa de mare încât omul, cu tot potenţialul său uriaş intelectual şi material, refuză să iasă „la atac “ pentru a rezolva această situaţie dificilă. Frica şi neîncrederea derutează lumea în aşa fel, încât oamenii uită să mai folosească în această confruntare până şi arma lor de elită, cea mai eficientă, care constă în raţiunea, gândirea şi inteligenţa umană şi care poate rezolva, dacă insistă, aproape orice problemă, indiferent cât de dificilă este ea, mai ales dacă ne unim eforturile în acest sens. Problemele legate de afecţiunile maligne sunt foarte complexă pentru a putea fi rezolvate numai de o anumită categorie profesională de oameni. Sunt multe categorii de oameni cu potenţial intelectual şi material care pot contribuii decisiv la rezolvarea acestor probleme. Dar totuşi unii nu fac nimic, sperând că poate ei, nu vor cădea vreodată în capcana ireversibilă a unor astfel de maladii cu repercusiuni dramatice. Această boală nu ţine cont de statutul social al unor oameni, iar atunci când omul simte inevitabil nevoia de a face ceva şi în acest sens constată cu regret că nu mai au timp şi nici putere să facă ceva pe această temă. Materialele descoperite de om şi tehnologiile moderne ale lui au mari rezerve încă neutilizate. Iar orice informaţie sau idee preţioasă care poate preveni, combate sau rezolva eficient problema legată de bolile maligne este binevenită indiferent din ce domeniu profesional apar aceste idei, soluţii şi informaţii preţioase. Trebuie să lăsăm orgoliile şi teama de-o parte, să ne unim eforturile şi să punem mintea la contribuţie pentru a face ceva, aşa cum putem, în acest domeniu al sănătăţii atunci când avem forţa şi putem să facem acest lucru. Atunci, hai să dăm mâna şi să facem ceva, atât cât putem, în acest sens!
  Noile informaţii din lucrările mele, despre geneza celulelor tumorale şi alte detalii importante despre secretele lor, pot ajuta omul să rezolve eficient, prevenirea şi combaterea afecţiunilor maligne. Doresc o sugestie sau un sprijin de a edita aceste lucrări, pentru ca informaţiile lor să fie cunoscute şi de folos omului.
  Vă mulţumesc pentru atenţia sau eventual sprijinul acordat.
  Cu stimă şi respect autorul acestor lucrări
  Nicolae Gheorghe
  Piteşti, România
  Telefon 0348410756
  Ccnt_nicolae@yahoo.com

 2. nicolae says:

  Celulele tumorale şi afecţiunile provocate de ele, reprezintă o problema complexă cu foarte multe necunoscute, iar aceasta face ca eforturile medicilor şi aşteptările pacienţilor să fie de multe ori zadarnice.
  Toate informaţiile deţinute actual de om, despre celulele tumorale, sunt practic insuficiente de a putea rezolva eficient problemele legate de afecţiunile maligne. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să lărgit la maxim orizontul cunoaşterii, cu noi informaţii „cheie” în acest domeniu, iar eu am făcut acest lucru, cu toată pasiunea şi forţa mea – în studiul de cercetare intitulat: „Totul despre celulele maligne şi combaterea lor” Iar acum, importanţa acestor noi descoperiri pot avea impact decisiv pentru lupta de apărare anti-tumorală.

  După un efort uriaş am făcut o lucrare fără precedent de amplă, pentru a arăta lumii explicit, pe ce se bazează practic secretul, puterea şi „faimoasa forţă invincibilă” a celulelor maligne. Am făcut acest efort, pentru ca omul, în cunoştinţă de cauză să-şi poată organiză cât mai bine strategia sa de apărare, faţă de afecţiunile maligne, să ştie ce au deosebit şi vulnerabil aceste celule pentru a le putea controla.
  Am vrut ca lumea să ştie, cine stă practic în spatele apariţiei şi dezvoltării bolilor maligne la om şi care sunt mecanismele lor vulnerabile ce pot fi atacate selectiv. Iar acum, caut un sprijin de a edita şi a face cunoscute aceste noi informaţii fundamentale, care pot conduce practic la rezolvarea acestor probleme complexe ale afecţiunilor maligne. Am o ură fără margini faţă de efectele devastatoare ale afecţiunilor maligne, care reuşesc să frângă viaţa multor oameni nevinovaţi, iar pentru aceasta am concentrat, ani de zile, zi şi noapte, toată forţa şi pasiunea mea, pentru a face această lucrare originală de cercetare, care să dezlege secretele şi misterele legate de aceste afecţiuni. Noutăţile din acest domeniu, cuprinse în lucrările mele, pot face o schimbare revoluţionară în lupta de apărare preventivă şi defensivă împotriva afecţiunilor maligne. De multă vreme lumea tot aşteaptă să se descopere ceva nou în acest domeniu, care poate apăra eficient sănătatea şi viaţa omului ameninţată de această maladie dramatică. Impactul cunoaşterii a unor noi informaţii esenţiale, despre celulele tumorale, cuprinse în această lucrare, pot ajuta omul decisiv în lupta sa de apărare cu afecţiunile tumorale. Acum, există această lucrare originala, iar din nefericire, singur, nu am posibilitatea de a edita sau de a face cunoscută lumii nici cel puţin, pe una dintre aceste patru cărţi, care este cea mai reprezentativă dintre ele şi intitulată sugestiv “Viaţa mai presus de orice”. În timp ce multă lume tot speră şi tot aşteaptă de ani de zile, să apară ceva nou care să apere eficient sănătatea şi viaţa omului faţă de această maladie nemiloasă, acum toate aceste informaţii noi, cu o astfel de importanţă, rămân ascunse printre hârtiile şi documentele mele, fără ca ele să aibă o şansă de editare, pentru a fi cunoscute şi mai ales de a fi în folosul omului.
  În acest sens caut o sugestie sau o sponsorizare care mă poate ajuta să editez una din aceste lucrări.
  Ea are aproximativ 300 de pagini, are coperţile color şi aproximativ 24 de pagini color.
  Vă mulţumesc pentru atenţia sau eventual sprijinul acordat.

  Cu stimă şi respect autorul acestor lucrări
  Nicolae Gheorghe
  telefon 0348410756
  Ccnt_nicolae@yahoo.com

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati

Vasile Cepoi: Spitalele din Iasi nu mai rezista

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Spitalul Judetean Botosani: Apel la medicii de familie sa ajute cu garzi la UPU