Cercetarile Oncogen privind vaccinul romanesc impotriva Covid-19, testate la Institutul Cantacuzino

02/06/2020

Cercetarile Oncogen privind vaccinul romanesc impotriva Covid-19, testate la Institutul Cantacuzino

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetarile-oncogen-privind-vaccinul-romanesc-impotriva-covid-19-testate-la-institutul-cantacuzino/

Ministrul Sanatatii a cerut o evaluare a cercetarilor privind vaccinul romanesc anti-Covid de la Centrul Oncogen din cadrul Spitalului Judetean Timisoara, iar rezultatele acelor cercetari vor fi preluate si testate pe soareci la Institutul National de Cercetare ‘Cantacuzino’.

“Am cerut managerului de acolo o evaluare, Oncogen fiind un compartiment din cadrul Spitalului Judetean Timisoara. Sunt niste studii, fara a fi in acest moment niste studii stiintifice. Tocmai pentru a folosi acele rezultate, s-a incheiat un proiect european cu Institutul de Cercetare ‘Cantacuzino’ si vor fi preluate pentru studii pe soareci. Vedem in continuare cum se va desfasura acest studiu si ce rezultate vom avea”, a afirmat ministrul Tataru, potrivit Digi24, citat si de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Reamintim ca Centrul OncoGen, care functioneaza in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, a incheiat un acord de parteneriat cu Institutul National ‘Cantacuzino’ pentru dezvoltarea productiei de vaccinuri in Romania.

De altfel, unul dintre cercetatorii la Institutul Cantacuzino a precizat ca se doreste ca vaccinul impotriva Covid-19, care urmeaza sa fie dezvoltat in urma acestui acord, sa poata fi administrat pe cale intranazala.

Etichete: vaccin covid-19, vaccin oncogen, vaccin cantacuzino, teste vaccin coronavirus

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Budica Stancu says:

    Eu am mari sperante ca vom reusi sa relizam vaccinul ,daca Statul se implica in urmarire si interventia in cazul in care se cere aportul acestuia la reusita.Eu stiu ca erau 1000 de doze de verificat pe oameni!Astept noutati pozitive!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi

In Statele Unite ale Americii s-a inceput deja vaccinarea grupei de varsta 12-15 ani

A doua etapa a Maratonului Vaccinarii de la Timisoara | Se va face si un screening al starii de sanatate