Cercetarile Oncogen privind vaccinul romanesc impotriva Covid-19, testate la Institutul Cantacuzino

02/06/2020

Cercetarile Oncogen privind vaccinul romanesc impotriva Covid-19, testate la Institutul Cantacuzino

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cercetarile-oncogen-privind-vaccinul-romanesc-impotriva-covid-19-testate-la-institutul-cantacuzino/

Ministrul Sanatatii a cerut o evaluare a cercetarilor privind vaccinul romanesc anti-Covid de la Centrul Oncogen din cadrul Spitalului Judetean Timisoara, iar rezultatele acelor cercetari vor fi preluate si testate pe soareci la Institutul National de Cercetare ‘Cantacuzino’.

“Am cerut managerului de acolo o evaluare, Oncogen fiind un compartiment din cadrul Spitalului Judetean Timisoara. Sunt niste studii, fara a fi in acest moment niste studii stiintifice. Tocmai pentru a folosi acele rezultate, s-a incheiat un proiect european cu Institutul de Cercetare ‘Cantacuzino’ si vor fi preluate pentru studii pe soareci. Vedem in continuare cum se va desfasura acest studiu si ce rezultate vom avea”, a afirmat ministrul Tataru, potrivit Digi24, citat si de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Reamintim ca Centrul OncoGen, care functioneaza in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, a incheiat un acord de parteneriat cu Institutul National ‘Cantacuzino’ pentru dezvoltarea productiei de vaccinuri in Romania.

De altfel, unul dintre cercetatorii la Institutul Cantacuzino a precizat ca se doreste ca vaccinul impotriva Covid-19, care urmeaza sa fie dezvoltat in urma acestui acord, sa poata fi administrat pe cale intranazala.

Etichete: vaccin covid-19, vaccin oncogen, vaccin cantacuzino, teste vaccin coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun