Centrul de Dializa Alba Iulia a fost amendat pentru nerespectarea recomandarilor privind protectia personalului

08/04/2020

Centrul de Dializa Alba Iulia a fost amendat pentru nerespectarea recomandarilor privind protectia personalului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centrul-de-dializa-alba-iulia-a-fost-amendat-pentru-nerespectarea-recomandarilor-privind-protectia-personalului/

Centrul de Dializa din Alba Iulia, unde au fost testate pozitiv trei cadre medicale si sapte pacienti, a fost amendat cu 30.000 de lei de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba, pentru nerespectarea recomandarilor privind nivelul de protectie al personalului.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Piciorul diabetic

“Dupa finalizarea verificarilor efectuate de inspectorii sanitari din cadrul DSP Alba la Centrul de dializa – SC Nefromed Dialysis Centers SRL din Alba Iulia, s-a constatat ca nu au fost respectate in totalitate recomandarile DSP Alba transmise in data de 27.03.2020. Pentru aceasta neconformitate a fost sanctionata unitatea cu amenda contraventionala in valoare de 30.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, art.30 lit.h”, a transmis presei Alexandru Sinea, directorul executiv al DSP, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, pana miercuri, au fost testate pozitiv trei cadre medicale – un medic si doua asistente, precum si sapte pacienti, dintr-un total de 48 de probe recoltate. La Centrul de Dializa din Alba Iulia urmeaza tratament peste 100 de pacienti, din Alba si judete limitrofe.

Etichete: centrul de dializa alba iulia, dsp alba, protectie cadre medicale coronavirus, testare covid-19 personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oamenii de stiinta din intreaga lume si-au exprimat ingrijorarea vizavi de studiul despre hidroxiclorochina

Epidemia de rujeola din Romania a ajuns la 20.122 de cazuri

Medic pneumolog: Cele mai grave cazuri Covid-19, la pacientii cu patologii asociate

Ancheta penala in cazul unui centru de dializa din Capitala | 15 pacienti au murit de Covid-19

OMS: Europa nu trebuie sa taie cheltuielile publice pentru sanatate