Centru de robotica la Spitalul Clinic de Recuperare Iasi

05/08/2020
Centru de robotica la Spitalul Clinic de Recuperare Iasi

Centru de robotica la Spitalul Clinic de Recuperare Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centru-de-robotica-la-spitalul-clinic-de-recuperare-iasi/

La Spitalul Clinic de Recuperare din Iasi va fi infiintat un centru de robotica si neuroabilitare, in cadrul unui proiect transfrontalier derulat cu fonduri europene.

“Cu un total de 173 de puncte proiectul ocupa prima pozitie dintre proiectele aprobate pentru finantare. Proiectul vizeaza infiintarea unui centru de robotica si neuroreabilitare din cadrul unitatii medicale mentionate, asociati in cadrul proiectului fiind Municipiul Iasi si IMSP Institutul de Neurologie si Neurochirurgie din Chisinau. Valoarea totala a proiectului este de 6,6 milioane de lei, din care suma nerambursabila este de 3,6 milioane de lei. Durata de implementare a proiectului va fi de 24 de luni”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cladirea propusa pentru Centrul de Robotica si Neuroreabilitare urmeaza sa ofere cadrul optim de functionare pentru Sectia de Recuperare Neuromotorie a Spitalului Clinic de Recuperare cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie din domeniul recuperarii neurologice.

Conform proiectului, prin infiintarea acestui Centru de Robotica si Neuroabilitare se doreste cresterea nivelului de eficienta si imbunatatirea accesului la serviciile de sanatate in domeniul neurologiei, kinetoterapiei si neurochirurgiei.

Etichete: robotica, neuroreabilitare, recuperare medicala, spital recuperare iasi

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Liliana Ciocian says:

    Vreau sa fac recuperare cu robotul am stat la pat 4ani dar am făcut fi zioterapii dar am căzut și acum ma tem sa mai umblu va rog sa îmi spuneți ce îmi trebuie mulțumesc.

  2. Gugeanu Costel says:

    Vreau să fac recuperare la spital. In anul 1999, accident cu mașina. Am stat la pat 3 ani și jumătate. Am facut gimnastică anual și am mers cu căruciorul, cu bastonul … Vreau să fac gimnastică ROBOTICĂ. Cu respect, Costel Gugeanu.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: