Centre de donare de sange in cabinetele medicilor de familiei din Mures

02/04/2015

Centre de donare de sange in cabinetele medicilor de familiei din Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centre-de-donare-de-sange-cabinetele-medicilor-de-familiei-din-mures/

hsv-hivMedicii de familiei din judetul Mures isi vor pune la dispozitie cabinetele pentru actiunea de donare de sange, asta dupa ce s-a semnat un protocol cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvina Targu Mures in acest sens. 

“Este nevoie de sange la nivel regional, numarul donatorilor a scazut. Cu totii suntem cuprinsi de emotie cand vedem la televizor cum salvatorii scot din ghearele mortii un semen de-al nostru, dar uitam ca fiecare dintre noi putem fi niste salvatori. O punga de sange poate salva viata unui om operat, suferind de cancer, de leucemie, fiecare putem fi salvatori mergand la centrele de transfuzii. Acest mesaj l-am dus membrilor AMF Mures si, conform protocolului, nu doar ca facem informare, dar ne punem cabinetele pentru centrul de recoltare, pentru campanii de recoltare la zone mai deparate fata de centrele de recoltare, doar ca sa salvam vieti”, a declarat Remus Sipos, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din judetul Mures, citat de Agerpres.

Prin aceasta actiune, medicii de familie de aici incearca sa constientizeze populatia ca prin donarea de sange pot fi salvate vieti.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: