Cel mai modern Bloc Operator din Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

09/12/2019
Cel mai modern Bloc Operator din Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Cel mai modern Bloc Operator din Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cel-mai-modern-bloc-operator-din-romania-la-spitalul-universitar-de-urgenta-bucuresti/

Blocul Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) va fi redeschis dupa o lunga perioada de timp. In zilele urmatoare urmeaza sa fie redat circuitului functional, asta dupa ce se vor preleva probe epidemiologice din fiecare zona a acestuia si totul va fi steril.

Blocul Operator este cel mai modern din Romania si are in structura 11 sali dotate cu aparatura medicala de ultima generatie, 7 spalatoare cu apa sterila, doua vestiare pentru personal, degajare pentru spalare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre si post operator, relateaza Agerpres.

“Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti are aparatura comparabila cu a celor mai mari spitale din lume. Dotarea Blocului Operator Central asigura aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialitatile chirurgicale, inclusiv abordarea laparoscopica, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapida a pacientului, scaderea duratei de spitalizare si a riscului de infectii. Doua sali sunt dotate si cu sisteme de inregistrare si transmisie on-line audio/video, de unde interventia sa poata fi transmisa live pentru studenti si medicii rezidenti, urmand ca astfel să trecem cu totii spre partea de telemedicina”, a precizat conducerea unitatii medicale, conform sursei citate.

Cele 11 sali ale Blocului Operator Central de la SUUB sunt specializate: chirurgie cardiovasculara, neurochirurgie, ortopedie-protezare, chirurgie robotica si politrauma si sali generale: 2 sali de urgenta din care una de politrauma si 4 sali de chirurgie generala, ginecologie, chirurgie toracica, ORL, chirurgie plastica si reparatorie, aceste sali dubland, practic, capacitatea operatorie a spitalului.

In spital exista si alte sali de operatie precum: sala chirurgie vasculara, sala chirurgie laparoscopica, sala chirurgie oftalmologica, doua sali obstetrica / operatii cezariene, bloc de nasteri cu patru sali, doua sali ortopedie – artroscopii, doua sali mici de interventii, doua sali de operatii septice si o sala hibrida cardiovasculara.

Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, in blocul operator Central de la SUUB pot fi operati aproximativ 50 bolnavi pe zi.

Etichete: bloc operator, sali de operatie, spitalul universitar de urgenta bucuresti, SUUB

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Nae says:

    Era so caa,ul si timpul că cel mai renumit spital al capitalei sa fie dotat corespunzător. Felicitări colegilor către au făcut-o. Prof Cătălin Carsstooiu și echipa.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: