Cel mai mare centru de cercetare medicala din Romania va fi la Spitalul Colentina

01/03/2011

Cel mai mare centru de cercetare medicala din Romania va fi la Spitalul Colentina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cel-mai-mare-centru-de-cercetare-medicala-din-romania-va-fi-la-spitalul-colentina/

Cel mai mare centru de cercetare medicala multidisciplinara din Romania va fi realizat la Spitalul Colentina, investitia cu o durata de executare de noua luni avand valoarea de 20 de milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul ASSMB, Marius Savu.

“Centrul va beneficia de dotare si tehnologie de ultima generatie. In unitatea de cercetare vor fi realizate investigatii de mare complexitate, printre care cele pentru depistarea precoce a cancerului, dar si de monitorizare a efecientei tratamentului acestei maladii care afecteaza tot mai multe persoane. Astfel, centrul va beneficia de un Pet CT si un Spect CT, microscop electronic, echipamente pentru anatomia patologica si de un centru de cercetare cardiologica ultramoderna”, a spus, vineri, directorul general al Administratei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Marius Savu.

Lucrarile vor incepe luni si vor dura noua luni. In aceasta perioada vor fi realizate lucrari de reabilitare, consolidarea si modernizare a cladirii in care va functiona noul centru de cercetare medicala.

“Centrul va fi realizat in cadrul unui proiect de cercetare din fonduri europene obtinut de Spitalul Colentina”, a declarat Marius Savu.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga