Cei 2.000 de specialisti angajati in perioada starii de alerta raman in sistemul de sanatate

11/04/2022
Cei 2.000 de specialisti angajati in perioada starii de alerta raman in sistemul de sanatate

Cei 2.000 de specialisti angajati in perioada starii de alerta raman in sistemul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cei-2-000-de-specialisti-angajati-in-perioada-starii-de-alerta-raman-in-sistemul-de-sanatate/

Cei 2.000 de specialisti angajati in perioada starii de alerta declarata in contextul pandemiei COVID-19 in directiile de sanatate publica si in serviciile de ambulanta vor putea fi mentinuti in sistemul de sanatate.

Printr-o Hotarare aprobata, luni, de Guvern, a fost stabilit cadrul legal pentru organizarea examenelor in vederea ocuparii posturilor pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta pe cele 2.000 de posturi aprobate pentru personalul contractual din cadrul directiilor de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti si al serviciilor de ambulanta judetene si Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, transmite Executivul intr-un comunicat de presa.

De asemenea, documentul aduce o serie de modificari ale structurii organizatorice in vederea eficientizarii activitatii si a cresterii capacitatii administrative a Ministerului Sanatatii.

Potrivit sursei citate, in cadrul ministerului se va infiinta o structura de specialitate in vederea implementarii reformelor si de monitorizare a stadiului de indeplinire a tintelor si jaloanelor cu privire la Planul National de Redresare si Rezilienta, mecanism prin care Romania poate accesa fonduri externe rambursabile si nerambursabile in cadrul Mecanismului de Redresare si Rezilienta.

Etichete: angajati sanatate in timpul pandemiei, specialisti sanatate angajati in stare de alerta, angajati sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

 1. Medic specialist says:

  “A fost stabilit cadrul legal pentru organizarea examenelor”
  πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚
  doar ca salariul e mai mare necesita spaga si mai mare … sa deschis sezonul de a primi spaga pentru cei respunsabili de angajare
  Primari, presedinti consdiliul Judeteani, mangeri, sefi clinice, DSP si Ministerul sanatati ..

 2. Lore says:

  Ce specialisti? Medici fara specialitate sau vanzatori de supermarket?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: