Ce vrea sa faca Ministerul Sanatatii dupa decizia de executare silita

06/10/2015

Ce vrea sa faca Ministerul Sanatatii dupa decizia de executare silita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-vrea-sa-faca-ministerul-sanatatii-dupa-decizia-de-executare-silita/

ministerul-sanatatii2Pentru a putea plati daunele materiale decise de instanta de judecata in cazul victimelor de la Maternitatea Giulesti, Ministerul Sanatatii va solicita Ministerului Finantelor Publice la rectificarea bugetara suma de patru milioane de euro.

“Ministerul Sanatatii a fost obligat prin aceasta decizie a instantei sa plateasca in solidar cu celelalte institutii plata unor sume. Dupa discutia de astazi cu domnul ministru Banicioiu am convenit cu executorii judecatoresti ca MS sa solicite Ministerului de Finante suma pe care acesti oamenii o doresc si in acest fel sa dezamorsam situatia. Suma e in jur de patru milioane de euro. MS solicita absolut toata suma pentru toti cei care au avut probleme acolo”, a declarat Alin Tucmeanu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Tot el a mai afirmat ca procedura de executare silita a fost blocata la acest moment.

“Procedura a fost blocata, exista un sechestru asigurator pe mijloacele fixe ale MS si in acest moment putem sa utilizam masinile si mijloacele fixe fara niciun fel de problema. Asteptam rectificare care va veni, vom solicita MF absolut toata suma. Cand MF aloca toata suma noi o sa o platim automat pana la sfarsitul acestuia an, absolut toata suma”, a mai precizat Tucmeanu, citat de Agerpres.

El a mentionat ca juristii MS vor lucra pentru a gasi o modalitate de a recupera acea suma.

Si Ministrul Nicolae Baniciu aflat la inaugurarea Compartimentului de Primiri Urgente al Spitalului Orasenesc Cernavoda a afirmat ca datoria va fi platita.

”Ministerul va plati exact cat va decide instanta. Noi nu avem alta varianta decat sa punem in aplicare o hotarare a instantei. Si asta o vom si face, exact atat cat a zis instanta (…) Banii vor fi asigurati din bugetul Ministerului Sanatatii”, a declarat Ministrul Sanatatii.

Reamintim ca marti dimineata, un executor judecatoresc a venit la Ministerul Sanatatii pentru a identifica bunurile mobile ale institutiei si pentru a pune sechestru pe ele.

Citeste si Ministerul Sanatatii, EXECUTAT silit dupa tragedia de la Maternitatea Giulesti

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi