Ce vrea sa faca Ministerul Sanatatii dupa decizia de executare silita

06/10/2015

Ce vrea sa faca Ministerul Sanatatii dupa decizia de executare silita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-vrea-sa-faca-ministerul-sanatatii-dupa-decizia-de-executare-silita/

ministerul-sanatatii2Pentru a putea plati daunele materiale decise de instanta de judecata in cazul victimelor de la Maternitatea Giulesti, Ministerul Sanatatii va solicita Ministerului Finantelor Publice la rectificarea bugetara suma de patru milioane de euro.

“Ministerul Sanatatii a fost obligat prin aceasta decizie a instantei sa plateasca in solidar cu celelalte institutii plata unor sume. Dupa discutia de astazi cu domnul ministru Banicioiu am convenit cu executorii judecatoresti ca MS sa solicite Ministerului de Finante suma pe care acesti oamenii o doresc si in acest fel sa dezamorsam situatia. Suma e in jur de patru milioane de euro. MS solicita absolut toata suma pentru toti cei care au avut probleme acolo”, a declarat Alin Tucmeanu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Tot el a mai afirmat ca procedura de executare silita a fost blocata la acest moment.

“Procedura a fost blocata, exista un sechestru asigurator pe mijloacele fixe ale MS si in acest moment putem sa utilizam masinile si mijloacele fixe fara niciun fel de problema. Asteptam rectificare care va veni, vom solicita MF absolut toata suma. Cand MF aloca toata suma noi o sa o platim automat pana la sfarsitul acestuia an, absolut toata suma”, a mai precizat Tucmeanu, citat de Agerpres.

El a mentionat ca juristii MS vor lucra pentru a gasi o modalitate de a recupera acea suma.

Si Ministrul Nicolae Baniciu aflat la inaugurarea Compartimentului de Primiri Urgente al Spitalului Orasenesc Cernavoda a afirmat ca datoria va fi platita.

”Ministerul va plati exact cat va decide instanta. Noi nu avem alta varianta decat sa punem in aplicare o hotarare a instantei. Si asta o vom si face, exact atat cat a zis instanta (…) Banii vor fi asigurati din bugetul Ministerului Sanatatii”, a declarat Ministrul Sanatatii.

Reamintim ca marti dimineata, un executor judecatoresc a venit la Ministerul Sanatatii pentru a identifica bunurile mobile ale institutiei si pentru a pune sechestru pe ele.

Citeste si Ministerul Sanatatii, EXECUTAT silit dupa tragedia de la Maternitatea Giulesti

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID