Ministerul Sanatatii, EXECUTAT silit dupa tragedia de la Maternitatea Giulesti

06/10/2015

Ministerul Sanatatii, EXECUTAT silit dupa tragedia de la Maternitatea Giulesti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-executat-silit-dupa-tragedia-de-la-maternitatea-giulesti/

ministerul sanatatii-nouMinisterul Sanatatii este executat silit in urma tragediei de la Maternitatea Giulesti. Bunurile institutiei vor fi scoase la licitatie

Un executor judecatoresc a venit marti, 6 octombrie in jurul orei 10 la Ministerul Sanatatii pentru a identifica bunurile mobile ale institutiei si pentru a pune sechestru pe ele.

Procedura a fost demarata de 4 dintre cele 11 familii care au avut de suferit in urma incendiului de la Maternitatea Giulesti, relateaza Stirile Pro TV.

In august 2010, la Maternitatea Giulesti si-au pierdut viata sase bebelusi intr-un cumplit incendiu.

Prin sentinta definitiva data de Curtea de Apel in aprilie anul acesta, Maternitatea Giulesti, asistenta Florentina Cirstea, electricianul Gigel Oprea si medicul Bogdan Marinescu, in solidar cu Ministerul Sanatatii si municipalitatea, reprezentata de primarul general, au fost obligati la plata mai multor sume de bani, totalizand 4.231.500 de euro.

Asistenta e singura care a ajuns dupa gratii, ceilalti primind condamnari cu suspendare.

Ministerul sustine ca i-ar reveni sa plateasca doar a 12-a parte din despagubirea stabilita de instanta, asa ca institutia a contestat executarea silita pentru intreaga suma. Tot ministerul sustine ca nu are bani in conturi si nici bunuri de valoare cu care ar putea sa plateasca, scrie si Digi 24.

Executorul judecatoresc Iulian Cosoreanu a declarat ca ministerul trebuia sa prezinte o lista cu aceste bunuri inca din vara, lucru pe care nu l-a facut.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: