Ce trebuie sa contina trusa de medicamente pentru vacanta?

05/07/2023
Ce trebuie sa contina trusa de medicamente pentru vacanta?

Ce trebuie sa contina trusa de medicamente pentru vacanta?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-trebuie-sa-contina-trusa-de-medicamente-pentru-vacanta/

Planificarea unei vacante poate fi o experienta plina de entuziasm, dar este crucial sa nu neglijam importanta medicamentelor in concediu. Farmacistul sef Flavia Crisan de la Spitalul Victor Babes Timisoara ofera cateva sfaturi vizavi de ce ar trebui sa contina trusa de medicamente pentru vacanta.

Ghidurile de specialitate recomanda sa avem:

1. Un kit de prim ajutor, care sa contina elemente esentiale precum plasturi adezivi, servetele antiseptice, tampoane, pensete.

2. Medicamente cu prescriptie medicala. Daca folosim medicamente prescrise, este esential sa ne asiguram ca avem suficiente pentru intreaga durata a calatoriei. De asemenea, este recomandat sa avem asupra noastra si prescriptia sau o dovada de la medic, in special daca facem calatorii in tari de pe alte continente, deoarece autoritatile vamale pot solicita dovada utilizarii medicamentelor.

3. Medicamente eliberate fara prescriptie medicala, precum analgezice si antipiretice ori antiinflamatoare non-steroidiene (AINS).

4. Antihistaminice. Acestea sunt utilizate pentru a controla reactiile alergice, inclusiv la intepaturile de insecte. Studiile clinice arata ca antihistaminicele pot reduce simptomele alergice si pot oferi alinare in cazul mancarimilor si iritatiilor usoare.

5. Medicamente anti diareice. Diareea poate aparea din cauza schimbarilor in alimentatie sau a consumului de apa contaminata.

6. Medicamente pentru rau de miscare. Acestea au ca efect prevenirea si tratamentul raului provocat de mersul cu masina, vaporul ori avionul. Studiile au demonstrat eficacitatea lor in reducerea simptomelor precum greata, ameteala si varsaturile asociate raului de miscare.

7. Antiacide. Arsurile la stomac si indigestia pot fi cauzate de schimbarile in alimentatie sau consumul de alimente picante in timpul vacantei. Antiacidele, cum ar fi carbonatul de calciu, neutralizeaza acidul gastric si ofera alinare in caz de disconfort.

8. Laxative usoare. Calatoriile pot perturba tranzitul intestinal normal, cauzand constipatie. Laxativele usoare, cum ar fi cele pe baza de fibre, pot ajuta la mentinerea unui tranzit intestinal regulat.

In ceea ce priveste pastrarea si siguranta medicamentelor:

1. Medicamentele trebuie pastrate in ambalaje, cu etichete clare, pentru a evita confuziile sau neintelegerile.

2. Depozitarea trebuie facuta intr-un loc racoros si uscat, pentru a le mentine eficacitatea.

3. Daca avem nevoie de medicamente care necesita pastrarea lor la rece, trebuie sa ne asiguram ca exista acces la un frigider la destinatie.

In plus, trebuie sa consultam medicul sau farmacistul inainte de a lua orice medicament, pentru a ne asigura ca este potrivit pentru noi si nu interactioneaza cu alte medicamente pe care ni le administram.

Sursa: Spitalul Victor Babes Timisoara/FB

Etichete: medicamente vacanta, trusa de vacanta, trusa medicamente concediu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: