Ce tip de cancer pot preveni capsunile

21/04/2011

Ce tip de cancer pot preveni capsunile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-tip-de-cancer-pot-preveni-capsunile/

cancer prevenit de capsuniCapsunile au capacitatea de a incetini raspandirea celulelor canceroase si de a preveni dezvoltarea ranilor precanceroase pe esofag, este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Ohio, SUA.

Cercetatorii, coordonati de profesorul Tomg Chen, de la sectia de oncologie a universitatii, au recrutat 38 persoane, care sufereau de displazie moderata a esofagului, simptom al cancerului esofagian. Starea a doi pacienti s-a agravat pe parcursul cercetarii, acestia fiind nevoiti sa renunte, in timp ce 36 de voluntari au luat parte la studiu pana la final, informeaza site-ul news-medical.net.

Pacientii aveau in medie 55 ani si fiecare dintre ei a trebuit sa includa in dieta zilnica 30 grame de capsuni, uscate si congelate, amestecate intr-un pahar cu apa, timp de sase luni. Amestecul obtinut trebuia baut de doua ori pe zi.

Potrivit coordonatorului, substantele din capsunile uscate si congelate sunt de 10 ori mai concentrate decat din fructele in stare naturala. “Organismul uman va beneficia totusi de calitatile acestor nutrienti, indiferent de starea in care fructele vor fi mancate”, precizeaza prof. dr. Chen.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: