Ce tip de cancer pot preveni capsunile

21/04/2011

Ce tip de cancer pot preveni capsunile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-tip-de-cancer-pot-preveni-capsunile/

cancer prevenit de capsuniCapsunile au capacitatea de a incetini raspandirea celulelor canceroase si de a preveni dezvoltarea ranilor precanceroase pe esofag, este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Ohio, SUA.

Cercetatorii, coordonati de profesorul Tomg Chen, de la sectia de oncologie a universitatii, au recrutat 38 persoane, care sufereau de displazie moderata a esofagului, simptom al cancerului esofagian. Starea a doi pacienti s-a agravat pe parcursul cercetarii, acestia fiind nevoiti sa renunte, in timp ce 36 de voluntari au luat parte la studiu pana la final, informeaza site-ul news-medical.net.

Pacientii aveau in medie 55 ani si fiecare dintre ei a trebuit sa includa in dieta zilnica 30 grame de capsuni, uscate si congelate, amestecate intr-un pahar cu apa, timp de sase luni. Amestecul obtinut trebuia baut de doua ori pe zi.

Potrivit coordonatorului, substantele din capsunile uscate si congelate sunt de 10 ori mai concentrate decat din fructele in stare naturala. “Organismul uman va beneficia totusi de calitatile acestor nutrienti, indiferent de starea in care fructele vor fi mancate”, precizeaza prof. dr. Chen.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani