Ce serviciu medical important nu va fi inclus in pachetul de baza

06/01/2014

Ce serviciu medical important nu va fi inclus in pachetul de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-serviciu-medical-important-nu-va-fi-inclus-in-pachetul-de-baza/

poza femeie insarcinataMinisterul Sanatatii a precizat ca nu va fi inclusa in pachetul de baza operatia de cezariana la cerere. Argumentul principal al acestei decizii are in vedere faptul ca cezariana la cerere este o optiune personala, pentru aceasta operatie neexistand, in acest caz, o indicatie medicala.

Femeile insarcinate vor beneficia de celelalte servicii medicale gratuite

Ministerul Sanatatii asigura pacientii ca in pachetul de baza sunt incluse serviciile medicale de care au nevoie femeile insarcinate. Operatia de cezariana este inclusa doar atunci cand exista o indicatie medicala clara pentru aceasta.

“MS face urmatoarele precizari: prin pachetul de servicii medicale de baza se asigura gratuit toate serviciile medicale necesare pentru femeile gravide, serviciile asociate nasterii, inclusiv operatia de cezariana atunci cand exista o indicatie medicala clara pentru aceasta. Nu este inclusa in pachetul de servicii medicale de baza operatia de cezariana la cerere care reprezinta o optiune personala si pentru care nu exista o indicatie medicala in acest sens”, se precizeaza in comunicatul de presa emis de Ministerul Sanatatii.

Consultatii de monitorizare la medicul de familie

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat ca, in discutarea pachetului de baza, s-au avut in vedere cele mai bune solutii pentru femeile insarcinate.

“In elaborarea pachetului de servicii medicale de baza, care s-a facut cu consultarea specialistilor in domenii, s-a acordat o atentie particulara gravidei si lehuzei, inclusiv prin acordarea de consultatii de monitorizare atat la medicul de familie, cat si in ambulatoriul de specialitate”, se adauga in comunicatul de presa.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: