Ce poate duce medicii de familie in faliment

17/02/2014

Ce poate duce medicii de familie in faliment

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-poate-duce-medicii-de-familie-faliment/

controale-in-spitaleCresterea chiriilor pe imobilele in care medicii de familie isi desfasoara activitatea i-ar putea afecta major pe acestia. Pretul ridicat al chiriilor ar face imposibila plata lor si, in consecinta, continuarea activitatii medicilor care se afla in aceasta situatie.

Cheltuielile depasesc castigul cabinetelor

Conform publicatiei zch.ro, cuantumul redeventei cabinetelor medicale in Piatra Neamt a fost stabilit intre 45-50 €/mp/an, in conditiile in care, pana la aceasta hotarare, cabinetele medicale plateau o chirie 1 €/mp/an.

Prin noul calcul al chiriei, exista cazuri in care cheltuieile medicului de familie prin salariile asistentelor, viramentul la stat, plata utilitatilor spatiului depasesc suma pe care o incaseaza lunar de la CAS.

Reabilitarile si igienizarile suportate de medicul de familie

In cazul medicilor de familie din Piatra Neamt, primaria le-a comunicat, conform aceleiasi surse, ca nu dispune de fonduri pentru reabilitarile spatiilor in care acestia au cabinetele.

In acest caz, actiunile de igienizare, reabilitare si consolidare trebuie sustinute de medicii de familie.

Asociatiile medicilor de familie au anuntat ca, in cazul in care autoritatile nu vor lua masuri in ceea ce priveste reducerea chiriilor, se va ajunge la o taxa suplimentara a pacientilor.

Aceasta taxa ar fi utilizata pentru plata utilitatilor, a folosirii toaletelor si a spatiilor de asteptare.

Sursa: www.zch.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: