Ce modificari propune ministerul Sanatatii pentru lista de medicamente compensate

13/01/2014

Ce modificari propune ministerul Sanatatii pentru lista de medicamente compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-modificari-propune-ministerul-sanatatii-pentru-lista-de-medicamente-compensate/

poza ministerul sanatatiiNoua lista de medicamente compensate si taxa clawback au fost principalele subiecte de discutie in intalnirea dintre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si reprezentantii industriei farmaceutice. La dezbateri au participat si Cristian Busoi, presedintele CNAS, Marius Savu, directorul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, Adrian Pana, secretar de stat.

Reactualizarea semestriala a listei de medicamente

Ministrul Sanatatii a subliniat in aceasta intalnire intentia ca in 2014 lista de medicamente compensate sa fie reactualizata semestrial, iar in 2015 trimestrial, cu scopul de a permite pacientilor romani accesul la cele mai noi tratamente.

Un alt plan proiectat de ministerul Sanatatii are in vedere infiintarea unei structuri de evaluare a tehnologiilor medicale in vederea eficientizarii procesului de revizuire a listei de medicamente compensate.

In acelasi timp, se doreste interzicerea exporturilor paralele pentru medicamentele aflate in noua lista de medicamente compensate pana la intrarea in vigoare a tuturor masurilor de reforma.

Ce va presupune calculul diferentiat al taxei clawback

Reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) au propus ca fiecare companie, indiferent daca sunt producatori de medicamente originale sau de medicamente generice, sa plateasca o taxa in functie de consumul individual pe care il determina in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Dezbateri si consultari pentru implementarea pachetului de servicii medicale de baza

In vederea implementarii pachetului de baza, vor avea loc o serie de dezbateri, videoconferinte cu managerii spitalelor publice, CNAS si asociatiile de pacienti.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial