Ce medicamente vor fi platite prin rectificarea bugetara

31/07/2013

Ce medicamente vor fi platite prin rectificarea bugetara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-medicamente-vor-fi-platite-prin-rectificarea-bugetara/

poza ministerul sanatatiiPrin rectificarea bugetara din data de 30 iulie 2013 va fi posibila plata medicamentelor din programele de sanatate si a celor cu si fara contributie personala eliberate prin farmaciile cu circuit deschis.

Suma primita suplimentar la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate permite Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa respecte angajamentele pe care si le-a luat in fata pacientilor, medicilor si farmaciilor.

Ce facturi vor fi platite in luna august 2013

Pentru medicamentele cu si fara contributie personala eliberate prin farmaciile cu circuit deschis vor fi platite facturile lunii octombrie 2012. In acest caz, se va respecta termenul de 210 zile conform Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale pentru anul 2012.

Tot in luna august vor fi platite facturile aferente lunii aprilie 2013 la termenul de 60 de zile plus 30 de zile, conform Directivei pentru combaterea platilor intarziate si Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale pentru anul 2013.

Indeplinirea obligatiilor asumate de Guvern prin rectificarea bugetara

Rectificarea bugetara permite CNAS sa-si indeplineasca obligatiile asumate de Guvernul Romaniei cu partenerii internationali.

CNAS a precizat ca liniile de cheltuieli, venituri si chiar de deficit au fost aprobate de FMI si de Uniunea Europeana.

Sursa: Comunicate Medicale

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: