Ce indica zona in care se depun grasimile pe corp

09/05/2011

Ce indica zona in care se depun grasimile pe corp

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-indica-zona-in-care-se-depun-grasimile-pe-corp/

Zona corporala in care se depune tesutul adipos la femeile caucaziene si de culoare ar putea sa indice o viitoare rigiditate arteriala, simptom asociat cu maladiile cardiovasculare, potrivit unui studiu recent.

Arterele rigide obliga inima sa “munceasca” mai mult pentru a pompasangele si sunt asociate, totodata, cu fenomenul de acumulare de placi proteice in peretii arterelor (ateroscleroza), care pot sa blocheze fluxul sangvin, cauzand astfel infarcte, informeaza ivillage.com.

Medicul Danny Eapen, de la Emory University din Atlanta, coordonatorul studiului, a folosit un tip special de subler tegumentar pentru a masura stratul de grasime depus in diverse zone ale corpului, in cazul a 102 femei de culoare si 228 de femei caucaziene de varsta mijlocie.

Grasimea a fost masurata in zona superioara a pieptului, la axile, in zona tricepsului, sub omoplat, pe abdomen, deasupra soldului si pe coapse. Pacientele au fost investigate si in ceea ce priveste rigiditatea arteriala.

Comparativ cu femeile caucaziene, femeile de culoare au prezentat un nivel de rigiditate arteriala mai mare si mai multa grasime la axile, in zona tricepsului, sub omoplat si deasupra soldului.

Dupa includerea si a altor factori care sunt asociati cu rigiditatea arteriala, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca grasimea depusa la axila reprezinta un indicator viabil pentru rigiditatea arteriala la femeile de culoare, in timp ce pentru femeile caucaziene, acest indicator este reprezentat de stratul de grasime depus pe abdomen si in zona tricepsului.

Concluziile studiului au fost prezentate, la sfarsitul saptamanii trecute, la congresul organizat la Chicago de American Heart Association’s Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology.

Sursa: www.mediafax.ro

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful OMS a precizat ca donarea de vaccinuri catre tarile sarace trebuie sa se faca in cateva zile, nu luni

Optimizarea platformei de vaccinare pentru optiunea de programare a copiilor din grupa 12-15 ani

Proiectul “Zi libera pentru vaccinare” – respins de Senat

Peste 29.000 de doze de vaccin anti-Covid administrate in cabinetele medicilor de familie

La cinci case de asigurari de sanatate au fost ocupate posturile de directori generali