Ce beneficii ar aduce transferarea finantarii serviciilor din spital in prespital

11/12/2013

Ce beneficii ar aduce transferarea finantarii serviciilor din spital in prespital

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-beneficii-ar-aduce-transferarea-finantarii-serviciilor-din-spital-in-prespital/

poza consult medicalPosibilitatea ca finantarea serviciilor medicale sa fie transferata din spital in prespital a fost anuntata de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, intr-o conferinta de presa la Bruxelles. Ministrul a precizat beneficiile acestei masuri din perspectiva financiara dar si posibilele nemultumiri ale personalului medical.

Ce impact va avea asupra sistemului de sanatate aceasta masura

Rezolvarea cazurilor medicale in ambulatoriu si nu prin internarea in spital ar aduce in primul rand beneficii financiare.

“Astazi, pentru o noapte petrecuta in spital – o zi de spitalizare – noi platim intre 1.400 si 1.800 de lei, sigur, pentru un caz care poate fi rezolvat in ambulator, iar daca l-as rezolva in ambulator, m-ar costa intre 15 si 35 de lei”, a explicat ministrul Eugen Nicolaescu.

Ministrul Eugen Nicolaescu – “Cel mai greu este sa convingem pacientul”

Pentru transferarea serviciilor din spital in ambulatoriu, unul din pasii importanti este dobandirea increderii pacientului in privinta calitatii serviciilor si a diagnosticarii corecte si in ambulator, fara internare.

“(…) pentru noi cel mai greu este sa convingem pacientul, cetateanul ca el poate sa fie la fel de bine diagnosticat daca se duce la medic in ambulatoriu decat sa se interneze in spital”, a explicat ministrul Sanatatii.

In acelasi timp, important este ca, in acest caz, medicii sa fie deschisi la schimbare.

“Sigur ca primii care se supara sunt unii medici care nu vor sa coboare din cabinetele medicale din spital in ambulator, care vor sa lucreze o ora – doua in spital si apoi in cabinete private”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Mai multi bani pentru analize medicale

Reducerea cheltuielilor prin acest transfer catre ambulatoriu ar putea sa asigure fonduri mai mari pentru analize medicale, investigatii de imagistica, RMN, computer tomograf, conform declaratiilor ministrului Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile

Romania – locul 4 la nivelul UE in privinta vacinarii anti-COVID cu ambele doze

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile