CE a avizat favorabil suspendarea temporara a distributiei de medicamente in afara Romaniei

19/01/2023
CE a avizat favorabil suspendarea temporara a distributiei de medicamente in afara Romaniei

CE a avizat favorabil suspendarea temporara a distributiei de medicamente in afara Romaniei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-a-avizat-favorabil-suspendarea-temporara-a-distributiei-de-medicamente-in-afara-romaniei/

Comisia Europeana a avizat favorabil solicitarea Romaniei privind adoptarea in procedura de urgenta a suspendarii temporare a distributiei in afara tarii a anumitor medicamente din categoria antibiotice si antitermice cu administrare orala, anunta Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, masura este una cu caracter temporar, se va aplica pe o perioada de trei luni, in contextul situatiei epidemiologice actuale si este menita sa asigure continuitatea disponibilitatii acestor medicamente pentru pacientii romani.

“Masura nu afecteaza exportul medicamentelor fabricate de catre producatorii romani, ci se refera doar la oprirea distributiei intracomunitare a medicamentelor alocate pietei din Romania.”, precizeaza ministerul, intr-un comunicat de presa.

Comisia Europeana: “In luna ianuarie 2023, autoritatile romane au notificat Comisiei Europene proiectul de „Ordin privind aprobarea Listei medicamentelor antibiotice si antitermice cu administrare orala a caror distributie in afara teritoriului Romaniei se suspenda temporar pe o perioada de 3 luni” si au solicitat adoptarea in procedura de urgenta prevazuta la articolul 6 alineatul (7) din Directiva (UE) 2015/1535. Dupa examinarea proiectului de ordin, Comisia considera ca solicitarea adoptarii in procedura de urgenta este justificata.”

Lista de medicamente a caror distributiei in afara tarii a fost suspedata temporar, AICI.

Reamintim ca Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a contestat masura propusa de Ministerul Sanatatii privind suspendarea temporara a distributiei in afara teritoriului Romaniei:

“ADEM considera ca masura de suspendare a exportului este redundanta si nejustificata, creand turbulente inutile in Piata Unica. Nu intelegem masura, nu intelegem de ce se propun pentru suspendare la export medicamente care nu se exporta, nu suntem de acord cu masura si solicitam clarificari pe aceasta cale”,

Etichete: export medicamente, distributie medicamente in afara tarii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: