CCR a stabilit ca ordonanta privind liberalizarea sistemului de sanatate este neconstitutionala

03/06/2020

CCR a stabilit ca ordonanta privind liberalizarea sistemului de sanatate este neconstitutionala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ccr-a-stabilit-ca-ordonanta-privind-liberalizarea-sistemului-de-sanatate-este-neconstitutionala/

Judecatorii Curtii Constitutionale au analizat, la sesizarea Avocatului Poporului, ordonanta prin care se liberaliza sistemul de sanatate, si au decis ca este neconstitutionala.

Potrivit actului normativ adoptat in vremea fostului ministru al Sanatatii, Victor Costache, spitalele private puteau accesa fonduri publice de sanatate.

”Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.25/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, precum si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, este neconstitutionala, in ansamblul sau. In argumentarea acestei solutii, Curtea a retinut, in esenta, ca actul normativ supus controlului de constitutionalitate a fost adoptat fara respectarea exigentelor legale si constitutionale referitoare la solicitarea avizului Consiliului Legislativ”, se precizeaza intr-un comunicat al CCR.

Etichete: liberalizarea sistemului de sanatate, fonduri publice spitale private, oug nr 25/2020

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. VERONICA LIANA POPA says:

    As dori sa primesc informatii utile mie

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: