Catalina Poiana: Avem nevoie de medici, asistenti! Ca sa lucreze eficient, trebuie sa lucreze in siguranta

02/04/2020
Catalina Poiana: Avem nevoie de medici, asistenti! Ca sa lucreze eficient, trebuie sa lucreze in siguranta

Catalina Poiana: Avem nevoie de medici, asistenti! Ca sa lucreze eficient, trebuie sa lucreze in siguranta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/catalina-poiana-avem-nevoie-de-medici-asistenti-ca-sa-lucreze-eficient-trebuie-sa-lucreze-in-siguranta/

Autoritatile trebuie sa asigure in mod obligatoriu personalului medical echipamente cu ‘cel mai inalt grad de protectie’ adecvat zonei unde acesta activeaza, transmite conducerea Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

“Autoritatile trebuie sa asigure obligatoriu personalului medical echipamente cu cel mai inalt grad de protectie adecvat zonei unde personalul activeaza. Astazi si nu in viitor. Acum este nevoie! Iar pentru dumneavoastra, colegii mei, in calitate de medic, sunt alaturi de dumneavoastra si trebuie sa fim acolo unde este nevoie de noi: in spitale, in cabinete, insotind ambulantele, acolo, in linia intai, unde pacientii depind de noi si unde noi trebuie sa le acordam ingrijire. Am convingerea ca ne-am ales o profesie cu inima si trebuie sa fim alaturi de pacienti, de Romania, astazi si acum, la fel ca intotdeauna”, a precizat Dr. Catalina Poiana, presedintele CMMB, intr-un mesaj transmis, joi, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat ca nu este nevoie in aceste momente ‘de o falie’ intre societate si medicina sau ‘o falie’ intre cadrele medicale.

Continut educational:

“Aud zilnic apeluri la responsabilitate, dar oare cati dintre noi inteleg responsabilitatea? Unii cred ca inteleg responsabilitatea doar cand nu este despre ei, cand responsabilitatea este despre altcineva. Avem medici dedicati, oameni care au ales aceasta profesie cu inima. Aud zilnic si strigate dupa ajutor. Si medicii sunt oameni. Si spun raspicat: acum medicii trebuie sa aiba grija de sanatatea lor pentru a avea grija de sanatatea celorlalti! (…) Acum va spun clar si subliniez ca medicii trebuie sa fie alaturi de pacienti, dar medicii trebuie sa fie protejati si nu, nu sunt de acord cu medicii care isi parasesc locul de munca fara preaviz, in aceste conditii”, a adaugat presedintele CMMB.

Potrivit sursei citate, ea a evidentiat ca dotarea, accesul la medicamente, finantarea, managementul, resursa umana, predictibilitatea, circuitele, reducerea birocratiei trebuie analizate de catre decidenti rapid, astfel incat sistemul de sanatate sa faca fata cat mai bine si sa fie sigur atat pentru pacienti, cat si pentru cadrele medicale in lupta cu pandemia COVID-19.

“Avem nevoie de medici, asistenti, personal medical. Am avut nevoie, avem si vom avea! Iar acestia ca sa lucreze eficient, trebuie sa lucreze in siguranta”, a mai adaugat Catalina Poiana.

Etichete: medici si asistente, cadre medicale, colegiul medicilor bucuresti, echipamente de protectie personal medical, catalina poiana

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: