Cat timp te uiti la televizor? Ce efecte are statul in fata ecranului mai mult de doua ore pe zi

16/06/2011

Cat timp te uiti la televizor? Ce efecte are statul in fata ecranului mai mult de doua ore pe zi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cat-timp-te-uiti-la-televizor-ce-efecte-are-statul-in-fata-ecranului-mai-mult-de-doua-ore-pe-zi/

Cercetatorii au demonstrat ca privitul la televizor timp de mai mult de doua ore in fiecare zi poate duce la o moarte timpurie.

Acestia au descoperit ca la fiecare doua ore petrecute in fata televizorului, o persoana prezinta un risc cu 20% mai mare de a dezvolta diabet de tip II, cu 15% mai mare de a avea boli de inima si cu 13% mai mare de a muri din alta cauza.

Lipsa de exercitii fizice si mancatul alimentelor nesanatoase in timpul vizionarii programelor TV sunt cauzele pentru riscul crescut de imbolnavire, spun medicul Anders Grontved de la Universitatea de Sud din Danemarca si medicul Frank Hu de la Scoala Harvard de Sanatate Publica, scrie dailymail.co.uk.

Descoperirile lor, publicate in Jurnalul Asociatiei Medicale, vin in urma a opt studii ce au implicat in jur de 235.000 de oameni. Bazandu-se pe rata imbolnavirilor din Statele Unite ale Americii, cercetatorii au estimat ca pentru fiecare doua ore petrecute in fata televizorului, numarul oamenilor care risca sa se imbolnaveasca de diabet tip II creste cu 178 la fiecare 100.000, 38 risca sa faca o boala cardiovasculara fatala, iar 104 risca sa moara din alte cauze.

“Studiul confera mai multa putere dovezilor de pana acum conform carora activitatile sedentare, cum ar fi privitul la televizor, pot creste riscul de imbolnavire de diabet, boli ale inimii si boli de circulatie”, spune Maureen Talbot de la Fundatia Inimii din Marea Britanie.

“Stiu sigur ca toti am pierdut seri intregi stand pe canapea in fata televizorului, rontaind gustari si biscuiti si band sucuri dulci sau alcool, dar este important ca aceasta activitate sa nu devina o obisnuinta. Ar trebui sa fim mai selectivi in privinta timpului pe care il petrecem in fata televizorului si sa fim mai activi. Avem nevoie de 30 de minute de activitate fizica cel putin cinci zile pe saptamana pentru a ne pastra inimile sanatoase”, a declarat Maureen Talbot.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara