Care sunt noile metode de lupta impotriva cancerului

03/02/2017

Care sunt noile metode de lupta impotriva cancerului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/care-sunt-noile-metode-de-lupta-impotriva-cancerului/

LABORATOR

Testarile genetice, diagnosticul molecular, imunoterapia, terapiile tintite si individualizate pe baza profilului genetic al tumorilor sunt noile metode de lupta impotriva cancerului. Asta a fost concluzia unei dezbateri ce a avut loc la Cluj-Napoca, dezbatere numita “Inovatie pentru viata”.

“Daca luam drept exemplu doar cancerul pulmonar, care are cea mai ridicata incidenta in cazul barbatilor, metodele clasice de abordare a bolii presupuneau interventie chirurgicala, chimioterapie, radioterapie, ca optiuni principale de tratament. (…) Abordarile moderne – terapia cu inhibitori ai punctelor de control ai raspunsului imun si terapiile moleculare tintite – au in vedere, pe langa obiectivul principal de crestere a supravietuirii, reducerea efectelor adverse si usurarea intregului proces de administrare a tratamentelor”, a declarat Tudor Ciuleanu, medic primar la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, citat de Agerpres.

Medicul a mai precizat ca prin aceste tratamente exista deja rezultate foarte bune, chiar remisii complete in cazul unor cancere pulmonare in stadii avansate, cu metastaze.

In fiecare an, la data de 4 februarie este marcata Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului.

*Medicii de familie au la dispozitie un curs gratuit si creditat cu puncte EMC, despre Carcinomul renal.

Pentru a incepe cursul, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: