Acces cursuri

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Carcinomul renal

join course

carcinomrenal

Un curs oferit de Societatea Nationala de Medicina Familiei

in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

realizat cu sprijinul:

pfizer

 

 

 

Carcinomul renal

Data creditarii: 05.05.2016 - 05.05.2018

Obiectivele cursului - Cursul "Carcinomul renal" este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie, in lumina ultimelor date stiintifice,  informatiile necesare despre epidemiologia carcinomului renal, factorii de risc si evaluarea acestora, diagnosticul carcinomului renal si diagnosticul diferential, evaluarea anatomo-patologica stadializarea carcinomului renal, tratamentul, monitorizarea si prognosticul carcinomului renal.  Aceste aspecte vor ajuta medicul de familie sa depisteze boala intr-un stadiu precoce, permitand un tratament adecvat si avand un impact major asupra starii de sanatate a pacientului. 

Audienta -Cursul Carcinomul renal se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului Cursul Carcinomul renal este format din 1 lectie. Recomandam ca aceasta lectie sa fie parcursa intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 6 ore.

Modalitate de studiu curs : Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele Lectii. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Puncte EMC - Absolvind cursul Carcinomul renal cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 6 puncte recunoscute in programul EMC.

Autorii cursului

Sef lucrari UMF Dr. Dana-Lucia Stanculeanu

 

Dr. Stanculeanu este în prezent Sef al Departamentului de Oncologie Medicala si presedintele Comisiei de Oncologie din cadrul CNAS. Este membra a numeroase societati stiintifice atat in tara cat si in strainatate (ESMO-ESTRO-ASTRO), precum si in diferite comisii medicale din Romania si membru al consiliului editorial a trei reviste de oncologie din Romania.

 

Dr. Dan Mircea Popa

 

Referent: Medic primar medicina de familie, medic formator medicina de familie

 

 

Medic primar medicina de familie in cadrul CMI este Instructor formator in domeniul metode de cercetare in medicina de familie, studiind in principal: Analiza literaturii medicale, tipurile de studii epidemiologice etiologice, de diagnostic, terapeutice si de prognostic; metode de predare.

Mai multe despre Dr. Ioana Daciana Toma.

Alte cursuri EMC gratuite, dedicate medicilor de familie din Romania

  • Introducere in acnee - Cursul "Introducere in Acnee" ofera notiuni de anatomie si fiziologie a pielii si a anexelor sale, elemente introductive referitoare la studiul acestei boli de piele, principalii factori care duc la aparitia leziunilor de acnee si exemplifica principalele semne si simptome ale acneei.
  • Planul National de vaccinare in abordarea Medicilor de Familie - Cursul EMC "Planul National de Vaccinare - in abordarea Medicului de Familie" este un program disponibil online, ce urmareste sa puna la dispozitia medicilor de familie informatiile necesare pentru a putea intelege mai bine importanta si specificul Programelor Nationale de Imunizare.
  • Angina pectorala stabila - este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie, in lumina ultimelor date stiintifice, informatiile necesare despre: anatomia si fiziologia circulatiei coronare, elemente de etiopatogenie a ischemiei cardiace, informatii cu privire la mecanismele fiziopatologice care stau la baza declansarii crizelor de angina pectorala, managementul pacientului cu angina pectorala, investigatiile paraclinice folosite in diagnosticul anginei pectorale stabile de efort, modul de realizare a diagnosticului pozitiv si diferential, tratamentul farmacologic si nonfarmacologic ca si prognosticul acestei afectiuni .

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Pentru a avea acces la lectii si examene, autentificati-va aici:

Nume Utilizator
Parola

Daca nu aveti cont de utilizator, click aici pentru a crea acum un cont gratuit.

Login failed

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it.

Lectiile si examenele sunt disponibile imediat dupa inscrierea la curs.