Stiri medicale

Cardurile de sanatate vor putea fi distribuite si de medicii de familie

Data ultimei actualizari: 28/01/2015

ordinanta-guvern-carduriMiercuri, 28 ianuarie 2015, Guvernul a adoptat o ordonanta prin care se reglementeaza posibilitatea distribuirii cardurilor nationale de asigurari sociale de sanatate si de catre medicii de familie, nu doar prin serviciile postale.

Prin actul adoptat, Guvernul a introdus noi reguli pentru sistemul de management al calitatii serviciilor medicale, modificand in acest sens Legea reformei in domeniul sanatatii, se arata  intr-un comunicat de presa al Executivului.

Astfel, Guvernul a decis infiintarea Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate, prin reorganizarea Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), “institutie care va avea rolul sa supravegheze, prin intermediul unor evaluari sistematice si prin parghii juridice, respectarea calitatii actului medical in toate formele sale”.

“Noile reglementari creeaza cadrul juridic necesar pentru a extinde implementarea managementului calitatii serviciilor medicale, aplicat in prezent doar pentru spitale, la toate unitatile sanitare. (…) Toate unitatile sanitare vor intra in procesul de evaluare in vederea acreditarii”, informeaza Guvernul, relateaza Agerpres.

Actul normativ adoptat miercuri include si alte prevederi cu privire la normele de acreditare a unitatilor sanitare, precum si referitoare la organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.