Cardul de sanatate va sprijini transplantul de organe

09/10/2013

Cardul de sanatate va sprijini transplantul de organe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cardul-de-sanatate-va-sprijini-transplantul-de-organe/

Cardul de sanatate va sustine si donarea de organe si transplanturile odata ce va fi implementat, conform declaratiilor lui Cristian Busoi, presedintele CNAS. Alaturi de datele personale ale pacientului, cardul de sanatate va avea inscriptionat si acceptul persoanei asigurate in privinta donarii de organe.

Datele principale inscriptionate pe cardul de sanatate

Odata aprobat proiectul CNAS, cardul de sanatate va avea inscriptionate principalele date personale ale asiguratilor: afectiuni importante, grupa sanguina dar si acceptul daca sunt donatori de organe.

Cristian Busoi a precizat ca acceptul privind donarea de organe se va face respectand parametrii legali:

“Sigur ca acest lucru se va face conform legii, prin declaratie notariala sau cum va spune legea in acel moment, nu va fi o simpla declaratie, se va verifica la momentul donarii propriu-zise sau al transplantului. Cred ca odata ce acest proiect va deveni realitate, cardul de sanatate, si ideea de donare de organe sau transplantul in sine va fi sustinuta”, a precizat presedintele CNAS.

Cardul de sanatate va elimina cheltuielile inutile

Intre beneficiile cardului de sanatate, Cristian Busoi a subliniat eficientizarea cheltuielilor. Prin reducerea cheltuielilor inutile, se vor directiona mai multi bani catre zonele cu impact major: oncologic, transplant si diabet.

Dosarul electronic al pacientului este realizat din bani europeni

Dosarul electronic al pacientului va facilita conectarea fiecarui pacient la registrul de transplant.

“(…) va fi mai usor pentru medici, pentru profesori, pentru cei care actioneaza in aceasta zona de a identifica din timp si de a reusi sa faca mult mai eficient aceasta activitate”, a precizat Cristian Busoi.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. Ficatel Pardailan says:

    Deci pacienţii săraci vor deveni furnizori involuntari de organe pentru elite. Ajungi la spital cu o entorsă şi te trezeşti…mort şi ţi se scot toate organele până să se dumirească rudele ce să zică despre tine …

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: