Stiri medicale

Cardiologia interventionala – esentiala in managementul eficient al afectiunilor cardiovasculare

Data ultimei actualizari: 24/10/2014

olimpiada-inimiiBolile cardiovasculare sunt prima cauza de deces in Romania, acoperind 58% din mortalitatea generala la nivel national, conform celor mai recente statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Avand in vedere ca numarul deceselor prin boli cardiace tinde sa creasca, este necesara intensificarea metodelor moderne de diagnostic si tratament in patologia cardiovasculara.

Astfel, procedurile cardiovasculare interventionale sunt esentiale in tratarea infarctului miocardic acut, una dintre cele mai frecvente si severe afectiuni cardiovasculare.

In acest context, reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni” din Bucuresti va invita luni, 27 octombrie 2014, ora 12.00, la Conferinta „Cardiologia interventionala – esentiala in managementul eficient al afectiunilor cardiovasculare”.

Conferinta vizeaza si prezentarea noului Laborator de Cardiologie Interventionala al Spitalului.

Laboratorul este dotat cu cele mai noi si performante echipamente de diagnostic si tratament cardiovascular interventional, prin finantare exclusiva din partea Ministerului Sanatatii.

Alaturi de personalitati ale lumii medicale si academice romanesti, la eveniment vor participa:

– Domnul Dr. Nicolae Banicioiu, Ministrul Sanatatii
– Domnul Prof.univ.dr. Dorel Sandesc, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii
– Domnul Dr. Vasile Ciurchea, Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate
– Domnul Prof.univ.dr. Gheorghe Iana, Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti

Evenimentul va avea loc la Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni”, din Soseaua Berceni, nr. 12, sector 4, Bucuresti.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.