DSP Caras-Severin: Actiune privind recuperarea vaccinala

15/09/2017

DSP Caras-Severin: Actiune privind recuperarea vaccinala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/caras-severin-actiune-privind-recuperarea-vaccinala/

Directia de Sanatate Publica din Caras-Severin a demarat o actiune privind recuperarea vaccinala pe programul national de imunizare.

“Directia de Sanatate Publica a judetului Caras-Severin a constituit mai multe echipe care se deplaseaza in teren, mai ales in zonele sensibile, unde exista comunitati cu populatie defavorizata. In acest fel, vom incerca sa convingem populatia in legatura cu importanta acestui vaccin, sa impulsionam medicii de familie de a vaccina copiii din lista. Din pacate, inca exista colectivitati care nu constientizeaza faptul ca nevaccinarea poate ucide. Exista anumite colectivitati care inca refuza vaccinarea, motive pentru care DSP Caras-Severin a demarat aceasta actiune, cu toate fortele si cu toate resursele institutionale pentru recuperarea decalajului privind vaccinarea. Acestea actiuni tin indeaproape calendarul national de vaccinare 2017 – 2018”, a declarat Danila Milos, directorul executive al institutiei, potrivit Agerpres.

La aceasta data, dozele de vaccin ROR (antirujeolic) sunt suficiente in Caras-Severin, unde exista un stoc de 2.100 de doze. Vaccinarea antirujeolica este o actiune in ascensiune, mai spune spune Danila Milos potrivit sursei mentionate.

In Caras-Severin, au fost inregistrate 1.164 de cazuri de rujeola, 230 confirmate de laborator, dar si patru decese.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: