Cancerul provoaca 4 din 10 decese premature

07/11/2011

Cancerul provoaca 4 din 10 decese premature

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cancerul-provoaca-4-din-10-decese-premature/

Patru din zece decese premature sunt cauzate de cancer, mai multe decat cele provocate de atacul cerebral, atacul de cord sau SIDA, arata un nou studiu publicat de Daily Mail, citat de romanialibera.ro.

Aproape 76.000 de oameni mor anual de cancer in Marea Britanie, ceea ce reprezinta 40% din totalul deceselor premature, comparativ cu 28.000 de persoane ucise de boli de inima (15%) si cu cele 17.000 de victime ale bolilor respiratorii (9%).

Dintre toate tipurile de cancer, cel pulmonar cauzeaza cele mai multe decese, ucigand anual 35.000 de persoane in Marea Britanie. Este urmat de cancerul colorectal (care ucide 16.000 de persoane) si de cancerul la san (11.700 de persoane).

„Am avut succes in reducerea ratei mortalitatii cauzate de cancer in ultimul deceniu. insa prea multi oameni continua sa moara de cancer si cu siguranta mai avem mult de lucru”, sustine prof. Peter Johnson, medicul sef al Cancer Research UK.

Cancerul pancreatic si cel pulmonar au cea mai mica rata de supravietuire pe timp de 5 ani: 4% si 7%.

„Dintre boli, cancerul ucide cei mai multi oameni. Trebuie sa dublam eforturile pentru a ne asigura ca vom imbunatati modalitatile de diagnosticare si tratamentul, pentru a transforma cancerul intr-o boala cu care oamenii sa poata trai decent si de care sa se vindece”, sustine si dr. Julie Sharp, unul dintre managerii de la Cancer Research UK.

In Romania sunt diagnosticate, anual, aproximativ 65.000 de noi cazuri de cancer, potrivit datelor furnizate de catre Societatea Nationala de Oncologie Medicala. In ceea ce priveste cazurile de cancer la copii, pe parcursul anului trecut, sansele de vindecare ale micutilor care s-au imbolnavit de cancer au fost mai mari cu 20% decat in 2006.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale