Cancerul de san a devenit cea mai frecventa forma de cancer (OMS)

03/02/2021

Cancerul de san a devenit cea mai frecventa forma de cancer (OMS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cancerul-de-san-a-devenit-cea-mai-frecventa-forma-de-cancer-oms/

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), cancerul de san a devenit cea mai frecventa forma de cancer, depasindu-l pe cel pulmonar.

”Cancerul de san constituie in prezent, pentru prima data, cel mai frecvent cancer la nivel mondial”, a declarat Andre Ilbawi, specialist in aceasta afectiune in cadrul OMS, citat de Reuters si Agerpres.

In ultimele doua decenii, cel mai frecvent tip decancer la nivel mondial a fost cel pulmonar, insa in prezent ocupa locul al doilea, inaintea celui colorectal.

Specialistul din cadrul OMS a precizat ca obezitatea la femei reprezinta un factor de risc comun in cancerul de san. Aceasta este, de altfel, un factor de risc pentru cazurile generale de cancer.

Pe masura ce populatia lumii creste, la fel ca si speranta de viata, se preconizeaza o inmultire a cazurilor de cancer, pana la aproximativ 30 de milioane de cazuri noi pe an in 2040 de la 19,3 milioane in 2020, a mai subliniat Ilbawi potrivit surelor citate.

In timpul pandemiei de coronavirus s-a constatat ca tratamentul cancerului a fost perturbat in aproximativ jumatate dintre tarile analizate. In prezent, exista intarzieri in stabilirea diagnosticului, lucratorii din domeniul sanitar sunt suprasolicitati, iar activitatile de cercetare sunt afectate.

Anual, la data de 4 februarie, se marcheaza Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului.

Etichete: cancerul de san, tratament cancerul de san, diagnostic cancerul de san

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: