Campanie privind autismul

04/07/2012

Campanie privind autismul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-privind-autismul/

In Romania, conform studiilor efectuate,  numarul cazurilor de autism depistate a crescut semnificativ in ultimii ani: de la 20-25 de cazuri diagnosticate anual in anii ‘80-‘90 la Clinica de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din cadrul Spitalului Prof. Dr. Alexandru Obregia, astazi, la aceeasi clinica, se evalueaza 10-15 cazuri noi pe saptamana.Conform specialistilor,  depistarea precoce (la varsta de 18 – 36 luni a copilului) si interventia terapeutica inceputa timpuriu cresc cu pana la 47% sansele de recuperare ale copiilor cu autism.

Pentru o mai buna informare a populatiei despre  autism si semnele cele mai frecvente care pot fi depistate la copii inca de la varste fragede, Fundatia Fundatia Romanian Angel Appeal  a amplasat vineri , 6 iulie a.c. in Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti (la intrarea dinspre Palatul National al Copiilor  un panou informativ- denumit Stiu ce este autismul –  iar voluntarii vor imparti flyere care descriu principalele simptome ale tulburarilor de spectru autist (TSA), dar si resurse online la care pot apela pentru mai multe informatii.Activitatea face parte din campania de informare si sensibilizare “Ofera-mi o sansa!” derulata de Fundatia Romanian Angel Appeal in cadrul proiectului “Si ei trebuie sa aiba o sansa!” – program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist si este o continuare a actiunii de informare pe care Fundatia a desfasurat-o in luna mai, la Baby Expo, unde a sustinut si un seminar referitor la simptomele autismului.

Notele de spectru autist identificate la copii sunt din ce in ce mai variate si mai des intalnite in ultimii ani. Cauzele autismului sunt neclare, insa este esential ca aceste tulburari sa fie identificate precoce, iar sedintele de recuperare sa inceapa cat mai devreme”,  a declarat dr. Laura Mateescu, psihiatru de copii si adolescenti la Spitalul „Alexandru Obregia” din Capitala.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu

Webinar medical gratuit | Tratamentul neuropatiei diabetice: direct la tinta

Spitalul de Psihiatrie Sibiu, unul dintre cele mai vechi spitale din Europa, va avea compartiment de cercetare

Tot mai multe cadre medicale apeleaza la psihoterapie din cauza epuizarii psihice si fizice