Campanie dedicata copiilor cu dizabilitati

12/03/2013

Campanie dedicata copiilor cu dizabilitati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-dedicata-copiilor-cu-dizabilitati/

poza decizie medicalaOrganizatia “O singura voce pentru dizabilitate” (OSVD) a lansat luni, 11 martie a.c. campania cu acelasi nume, al carui obiectiv principal este reprezentat de crearea premiselor necesare pentru schimbarea cadrului legislativ in ceea ce ii priveste pe copiii cu dizabilitati din Romania.

De asemenea, campania “O singura voce pentru dizabilitate” isi propune si sa atraga atentia asupra abuzurilor si a discriminarilor manifestate fata de copiii cu dizabilitati. Totodata, campania initiata de OSVD urmareste sa stranga 100.000 de semnaturi care sa sustina proiectul de lege referitor la drepturile copiilor cu dizabilitati.

“Lansarea Campaniei O Singura Voce pentru Dizabilitate reprezinta pentru noi un pas important din perspectiva promovarii drepturilor copiilor cu dizabilitati si, totodata, concretizarea unui amplu efort al  Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) in ultimul an de activitate. Pe aceasta cale, imi exprim speranta ca vocile zecilor de mii de copii cu dizabilitati aflati la marginea sperantei si a uitarii vor fi auzite, iar problematica respectarii drepturilor lor va dobandi atentia necesara din partea autoritatilor si a factorilor de decizie.”, a declarat Madalina Turza, presedinte CEDCD.

Potrivit presedintelui CEDCD, in Romania exista in jur de 700.000 de persoane cu dizabilitati diagnosticati, dintre acestea 90.000 fiind copii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Rezultate pozitive privind vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sanofi impreuna cu GSK

Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale

Expertii germani cred ca este necesara a treia doza de vaccin anti-Covid

Citu, despre renuntarea la masca in cazul angajatilor vaccinati: Dupa 1 iunie vom lua aceasta decizie

OMS solicita renuntarea la imunizarea anti-Covid in cazul copiilor, iar vaccinurile sa fie donate tarilor sarace