Campanie de testare a populatiei, de Ziua Mondiala a Diabetului

08/11/2011

Campanie de testare a populatiei, de Ziua Mondiala a Diabetului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-de-testare-a-populatiei-de-ziua-mondiala-a-diabetului/

Reprezentantii Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania vor organiza in 19 orase din tara campanii de testare a populatiei, asta cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului (14 noiembrie).

Scopul acestei zile pe plan mondial este de informare si educare cu privire la importanta preventiei diabetului, cunoasterea factorilor de risc care determina aparitia diabetului,deasemenea campania priveste si imbunatatirea vietii persoanelor cu diabet.Aceasta zi mai are rolul de a implica Autoritatile Locale in lupta impotriva diabetului,implicarea comunitatii prin sloganul’Controleaza-ti diabetul‘”, spun organizatorii.

Printre orasele in care va fi demarata campania se numara:Constanta, Galati, Resita,Timisoara, Deva,Petrosani, Zalau, Baia-Mare si Targu-Mures.

Campanie asemanatoare si in Craiova

Cu aceeasi ocazie, Asociatia Romana de Educatie in Diabet si Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Dolj in parteneriat cu autoritatile locale doljene vor desfasura mai multe evenimente in perioada 12-14 noiembrie.

Acestea vor avea ca scop principal informarea si educarea cu privire la importanta preventiei diabetului si cunoasterea factorilor de risc care determina aparitia bolii precum si imbunatatirea vietii persoanelor cu diabet.

Prima zi are caracter stiintific si va cuprinde un simpozion la care vor fi invitati peste 150 de medici diabetologi, nefrologi, internisti si medici de familie. Evenimentul va avea loc in sala de sedinte a Prefecturii Craiova si va reuni nume mari din diabetologia romaneasca, dintre care amintim: prof.univ.dr. Nicolae Hancu – Presedinte de onoare Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof.univ.dr. Radu Lichiardopol – Presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof.univ.dr. Amorin Popa – Presedintele Comisiei de Diabet din cadrul Ministerului Sanatatii, prof.univ.dr. Constantin Ionescu Targoviste – Presedintele Asociatiei Medicale Romane, prof.univ.dr. Mariana Graur Șef Clinica de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – Iasi, prof.univ.dr. Doina Catrinoiu – sef Clinica de Diabet, Boli de Nutritie si Metabolism – Constanta.

Autor: Oana Ciornia

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: