Stiri medicale

Campania pentru constientizarea necesitatii cresterii finantarii sistemului sanitar continua!

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Conform declaratiilor  dlui Rotilă Viorel, presedintele Federatiei Solidaritatea Sanitara, “cresterea contributiilor la  sanatate inseamna responsabilitatea noastra, ca cetateni, de-a asuma crearea unui sistem de asigurari sociale de sanatate autonom, care sa nu mai fie victima a diferitelor interese politice sau sociale pentru care se cheltuiesc o parte din bani, imun la schimbarile politice, finantat intr-un mod adecvat. Altfel spus, dorinta de-a face din sistemul de asigurari sociale de sanatate un bastion al statului social, un loc in care diferentele de venituri dispar, fiind inlocuite de abordari echitabile si de posibilitatea concreta de-a acorda serviciile medicale esentiale necesare in mod egal si in functie de gravitatea bolilor”.

Federatia Solidaraitatea Sanitara propune cresterea cu 0,65% a nivelului contributiei pentru contributia totala de 12% si cu 1,65% pentru o contributie totala de 14%) , crestere care ar conduce la un beneficiu mai mare pentru pacienti si imens pentru cetatenii salvati de la moarte tocmai ca urmare a acestei masuri. Reducerea veniturilor este chiar mai mica decat aceste procente in conditiile in care sumele platite suplimentar se scad din totalul sumei impozitate). Astfel, cresterea contributiei se face in parte prin reducerea impozitului pe venit.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.