Campania pentru constientizarea necesitatii cresterii finantarii sistemului sanitar continua!

22/05/2012

Campania pentru constientizarea necesitatii cresterii finantarii sistemului sanitar continua!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campania-pentru-constientizarea-necesitatii-cresterii-finantarii-sistemului-sanitar-demarata-de-federatia-solidaritatea-sanitara-continua/

Conform declaratiilor  dlui Rotilă Viorel, presedintele Federatiei Solidaritatea Sanitara, “cresterea contributiilor la  sanatate inseamna responsabilitatea noastra, ca cetateni, de-a asuma crearea unui sistem de asigurari sociale de sanatate autonom, care sa nu mai fie victima a diferitelor interese politice sau sociale pentru care se cheltuiesc o parte din bani, imun la schimbarile politice, finantat intr-un mod adecvat. Altfel spus, dorinta de-a face din sistemul de asigurari sociale de sanatate un bastion al statului social, un loc in care diferentele de venituri dispar, fiind inlocuite de abordari echitabile si de posibilitatea concreta de-a acorda serviciile medicale esentiale necesare in mod egal si in functie de gravitatea bolilor”.

Federatia Solidaraitatea Sanitara propune cresterea cu 0,65% a nivelului contributiei pentru contributia totala de 12% si cu 1,65% pentru o contributie totala de 14%) , crestere care ar conduce la un beneficiu mai mare pentru pacienti si imens pentru cetatenii salvati de la moarte tocmai ca urmare a acestei masuri. Reducerea veniturilor este chiar mai mica decat aceste procente in conditiile in care sumele platite suplimentar se scad din totalul sumei impozitate). Astfel, cresterea contributiei se face in parte prin reducerea impozitului pe venit.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: