Campania “Nu agresati cadrele medicale” se lanseaza si la Covasna

24/02/2016

Campania “Nu agresati cadrele medicale” se lanseaza si la Covasna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campania-nu-agresati-cadrele-medicale-se-lanseaza-si-la-covasna/

confasistentaprimaraIn data de 29 februarie, in cadrul Comisiei de Dialog Social de pe langa Prefectura Covasna, va avea loc lansarea campaniei “Nu agresati cadrele medicale”, organizata de Sanitas Covasna.

Lansarea va fi urmata de dezbateri cu reprezentantii autoritatilor statului, manageri de spitale si angajati din sistem, pentru identificarea situatiilor conflictuale care conduc la acte de violenta si a posibilelor solutii pentru prevenirea lor.

“In urma unor analize recente in randul personalului medical chestionat s-a constatat ca si la nivelul judetului Covasna agresiunea verbala este intalnita in foarte multe cazuri, spre fericirea noastra nu au fost constatate agresiuni fizice. Majoritatea agresiunilor verbale pornesc de la timpul de asteptare foarte lung sau in anumite situatii de refuzul de acceptare a diagnosticului pus in urma investigatiilor efectuate, dar sunt si alte motive. Din pacate, in lipsa unui cadru legislativ coerent si aplicabil, salariatii din sanatate nu formuleaza plangeri impotriva acestor agresiuni. Aceasta campanie (…) nu se indreapta impotriva vreunei categorii sociale sau unui grup tinta, ea are ca obiectiv principal adoptarea unui act legislativ care sa apere personalul medical si auxiliar sanitar si, de asemenea, sa descurajeze actele de violenta de orice natura fizica sau verbala”, a declarat liderul Vasile Neagovici, conform Agerpres.

Campania “Nu agresati cadrele medicale” a fost initiata de Federatia Sanitas si a fost lansata in Capitala la sfarsitul lunii trecute. Potrivit unui studiu realizat anul trecut de Colegiul Medicilor din Bucuresti, aproximativ 85% din personalul medical chestionat este agresat verbal la locul de munca, iar 10,2% este agresat fizic.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: