Campania “Doneaza o sansa la viata” in Bucuresti

30/07/2013

Campania “Doneaza o sansa la viata” in Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campania-doneaza-o-sansa-la-viata-in-bucuresti/

Celulele stem in atentia medicilorIn vederea promovarii donarii de celule stem hematopoietice, in perioada 27 iulie-3 august 2013, intre 10.00-18.00, se vor desfasura o serie de evenimente din campania ”Doneaza o sansa la viata!” . Campania este organizata de Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Asociatia Salvatorilor Voluntari in Situatii de Urgenta. Campania este sustinuta de Ministerul Sanatatii.

Scopul campaniei Doneaza o sansa la viata

Motorul campaniei este sustinut si de faptul ca pana in prezent 5 vieti au fost salvate datorita procedurilor de transplant de celule stem de la donator neinruditi. In acelasi timp, 7 pacienti pentru care au fost validati donator compatibili urmeaza sa fie salvati in perioada urmatoare.

Campania sustine astfel pacientii care au nevoie de donator compatibili. La momentul prezent, 14 pacienti asteapta un transplant de celule stem hematopoietice.

“De la lansarea campaniei in 6 iunie 2013, saptamanal peste 100 de persoane s-au inscris in Registrul National al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice”, a declarat dr. Aurora Dragomiristeanu, director general al RNDVCSH.

Centrul mobil de donare in 3 parcuri din Bucuresti

Cei interesati sa doneze sau sa sustina campania “Doneaza o sansa la viata!” pot participa la evenimentele din 3 parcuri din Bucuresti, Herastrau, “Al. I.Cuza” (IOR) si Parcul Tineretului. In aceste locatii va fi amplasat “Centrul mobil de donare”. Datorita echipamentelor medicale de recoltare de sange, doritorilor li se vor recolta probe de sange, vor putea afla gratuit grupa de sange si tipul de RH.

Evenimentele vor cuprinde si informarea publicului asupra donarii de celule stem. Participantii vor putea asista la demonstratii despre “Managementul accidentelor” cu “Primul ajutor de baza”.

Evenimentul va fi promovat si in cadrul Retelei Nationale de Urgenta a Radioamatorilor Romani.

 

Programul evenimentelor

In Parcul Herastrau-intrarea Charles de Gaulle, evenimentele se vor organiza in zilele de 29, 31 iulie.

In Parcul “Al.I.Cuza”-intrarea Bd.Liviu Rebreanu, in zilele de 30 iulie, 1 august.

In Parcul Tineretului, evenimentele se vor desfasura in zilele de 2 si 3 august.

 

Sursa: Comunicat de presa “Doneaza o sansa la viata”

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 80 de cadre medicale din Botosani sunt infectate cu SARS-CoV-2

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I